Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Laser, vosk, žiletka. Jak zatočit s chlupy!

Chloupky, které rostou téměř na každé části našich těl, jsou přirozenou ochranou před vnějšími vlivy.

Postupem doby ale jejich úloha ztrácí na významu, a proto jsou nemilosrdně odstraňovány. Zvláště to platí v letním období, kdy na sobě nosíme jen to nejnutnější oblečení a tělo tak notně odhalujeme.

Metod, jak s porostem zatočit, existuje několik a jsou přímo závislé na části těla, kterou chceme "odchlupit". Klasická žiletka je vhodným pomocníkem na celém těle. Žiletky pravidelně vyměňujeme za nové. Tupé způsobují zarůstání chloupků, jelikož ty jsou špatně seříznuté a neprorostou kůží. Dámy by žiletky rozhodně neměly používat na odstranění porostu ve tváři. Tam se hodí použít metody pod odborným dohledem – vosk či laser.

magazin.cz

Depilace někdy bolí
Metoda depilace pomocí vosku je velmi oblíbená pro svou úspěšnost. Voskem se natře místo, které chceme mít hlaďounké a na něj se přiloží speciální pruh látky, který se poté strhne i se všemi chloupky. Takováto metoda je vhodná na velké plochy, ale samozřejmě nejen na ně.

magazin.cz
Depilace laserem prý patří k nejúčinnějším metodám, chloupky se pomocí speciálního přístroje odstraní natrvalo. Metoda ale patří k dražším a nefunguje ve všech případech. Důležitá je barva ochlupení a také množství vlasových váčků.

Mezi další metody, jak se dopracovat k hladké kůži, patří depilace pomocí strojků. V nich rotuje cosi, co když přiložíte k místu s chloupky, tak je to zachytí a nemilosrdně vytrhne. Jeden po druhém, což mi přijde dost pekelné a nikdy jsem si na tu bolest zcela nezvykla, ale známé, které překonaly prvotní příval bolesti, jsou s tímto stylem holení spokojené.

Krémy neucítíte
Naprosto bezbolestné jsou pak krémy, například Opilka, které doslova spálí chloupek u kořene. A najdou se i takové dámy, které tvrdí, že jim po pravidelné aplikaci krému přestaly chlupy růst úplně. Neplatí to ale o místech, kde jsou chlupy silné – v tříslech a v podpaží.
Shrňme si to tedy. Chloupky jsou v dnešní době prostě nežádoucí.

Rozhodně nepatří na nohy a do podpaží, tam si je určitě odstraňujte. Ruce se stále ještě dívky a ženy brání holit, ale já v tom nevidím problém, spousty mých známých si společně s nohami depilují či holí i ruce. Třísla jsou kategorie sama pro sebe, tam záleží úprava čistě jen na estetických požadavcích každé ženy. Možností je velké množství, radila bych jen zapomenout na „úpravu“ a la bobr, ta už opravdu nehraje léta prim.

Kterou depilační metodu používáte?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 114