Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Vražedné žabky. Absolutní zlo pro nohy?

Jedny z nejoblíbenějších letních bot - žabky - jsou prý nebezpečné. Podle některých dokonce životu nebezpečné!

Odborné studie tvrdí, že obuv, které se říká žabky, je zabijákem nohou a její nošení může vést až k nevratným změnám v oblasti dolních končetin. Zvláště pokud v nich chodíte po chodníku či tvrdé dlažbě, zaděláváte si prý na vážné problémy. Neposkytují totiž vašemu nožnímu oblouku žádnou oporu a mohou vést až k deformacím.

magazin.cz


Kladívkový prst

Odborníci nás straší jakýmsi kladívkovým prstem, který vzniká díky neustálému ohnutí prstů, které musí botu udržovat na noze, puchýři, nedostatečnou podporou klenby, nebezpečím naražení či zlomení prstu, nedostatečnou podporou kotníku... Výčet je velmi dlouhý a vypadá opravdu strašidelně.

Já ale nevím. Nechce se mi vzdát se oblíbené obuvi. Žabky byly původně používány většinou jen jako plážová obuv, později se díky velké oblibě dostaly až na přehlídková mola. Dnes nás výrobci zahrnují nepřeberným množstvím žabek. Od jednoduchých gumových přes kožené, plastové až k látkovým. Žabky se vyrábějí v celé škále barev, zdobí se různými aplikacemi. Žabky už můžete sehnat i s podpatky.

No a teď k tomu hroznému zjištění, že nám další námi tolik oblíbená věc škodí… Mám takový pocit, že kdyby člověk doslova poslouchal všechny tyto dobře míněné rady ohledně zdraví a hlavně, kdyby se jimi do puntíku řídil, nebylo by to tak nějak ono.

Chtěla jsem vypsat seznam věcí, které sice zbožňujeme, ale ony nám přesto evidentně neprospívají, ale byl by to zatraceně dlouhý seznam. Řekla jsem si tedy, že to vezmu z jiného soudku a vypíšu tu věci, které nám evidentně prospívají a jsou nám doporučovány. Ejhle! Nic mě nenapadlo… Všechno, co bylo jednu chvíli vynášeno do nebes, se nakonec ukázalo jako pro život nevyhovující…


Co tedy nosit?
Ale zpět k žabkám. Co si tedy obout místo nich, abychom netýrali své nebohé nohy? Lodičky? Neničí nám takhle náhodou vysoké podpatky klenbu a nekřiví prsty a páteř? A co tedy kozačky? V nich se přece potí nohy a zvlášť v horkém počasí…

V balerínách se také potí nohy, pásky střevíců se zařezávají do nártů, crocsy jsou z neprodyšné gumy a nohu nikterak pevně nejistí, u bot na klínku hrozí stejné riziko jako u lodiček… No a tak mi zbývají už jen tenisky, ale do nich mě nikdo mimo posilovnu nedostane! Tak co teď s tím?

Jaký máte názor na zakázané věci vy? Půjdete teď své žabky vyhodit? Řídíte se radami odborníků?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 577