Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Reuters

Tohle je módní show podle prostitutek

V Brazíli se prostitutky vrhly do módní branže. Podívejte se, jak podle nich vypadá přehlídka.

Brazílie je zemí kontrastů. Na straně jedné hluboce věřící lidé, na straně druhé polonahé šílenství davů během světoznámého a jedinečného karnevalu v Riu. Nádherná letoviska vedle chudinských slumů. Největší deštný pares vedle přelidněných aglomerací. A tak bychom mohli pokročovat pořád dál.


Není tedy divu, že z tamního prostředí může vzejít, a také v něm opravdu vzniká, mnoho zajímavých a originálních nápadů. Nedávno jsme například psali o tango-džínách, s nimiž přišla právě brazilská módní návrhářka.

A tamní návrháři, jak se zdá, sypou jeden originální nápad za druhým. Naposledy svým počinem překvapil módní dům Daspu. Už to, že ho založily a provozují místní prostitutky, je na naše poměry velmi nezvyklé. Ale prodejné dívky navíc předvedly své modely na módní přehlídce Off Fashion v Riu.

Dokázaly přitom dát kolekci dohromady za pouhých devět měsíců od vzniku jejich podniku. A byla to velmi netradiční podívaná.


Nutno však dodat, že přehlídka měla takový úspěch, že to notně zaskočilo i samotné pořadatele. Možná i dívky z Daspu. O to více, že se tato událost stane jedním z důležitých mezníků země v diskusi o prostituci. Zatím to Brazilci příliš neřeší, nyní se snad konečně začne jednat, prostituce totiž v Brazílii není žádnou novinkou.


Prostitutky přišla podpořit také herečka Nana Gouveia, které také na molu předvedla některé odvážné kreace. Některé byly povedené, jiné méně, ten poslední ale skutečně patří spíš do zastrčených uliček ála pražská Perlovka v rámci urychlení služeb. Prostě, své řemeslo dívky z Daspu nezapřou...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 263