Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Umělé nehty, jdete do nich?

Fenoménem doby jsou různé umělé náhražky či vylepšení, která mají dotyčné, či dotyčnému zvednout sebevědomí. Já se tentokrát zaměřím na umělé nehty.

Ty si z převážné části nechávají dělat ženy, ale slyšela jsem od manikérek, že se tento trend nevyhnul ani mužům. Ale abyste si nemysleli, nejde o pány, kteří chtějí být dámami, ale třeba o ctihodné byznysmany, jež prostě chtějí vypadat perfektně...

magazin.cz

Péče o nehty - má to cenu?
Ale teď zpět k umělým nehtům. Spousta z nás není spokojena s kvalitou svých nehtů, která je přímo odvislá od úrovně naší péče o ně, od kvality naší životosprávy a v neposlední řadě je nám dána do vínku geneticky.

Boj za lepší nehty bývá mnohdy předem prohraný. Například pravidelné týdenní máčení konečků prstů ve výživném oleji je našimi nehty okamžitě zapomenuto, jakmile je byť jen na minutu ponoříme do kýblu se saponáty a nebo se rozhodneme bez ochranných rukavic vyplít zahrádku.

Prostě a jednoduše dbát o nehty bývá nadlidským úkonem, i když se snažíme sebevíc. Vcelku uspokojivým řešením je v těchto případech nalepení umělých nehtů, či modeláž pomocí umělých pryskyřic a jiných materiálů.

magazin.cz

Bez salonu se neobejdete
Umělé nehty si může nalepit každá jen trochu zručná žena pomocí speciálního lepidla. Výsledek ale nebývá příliš uspokojivý. Ruce vypadají leckdy nepřirozeně a jde o velmi krátkodobý efekt, proto ho doporučuji využít jen v krajní situaci.

Modeláž nehtů pomocí umělohmotných modelovacích systémů je založena na tom, že vám zkušená manikérka (v tomto případě už musíte do specializovaného salónu, v domácích podmínkách by se vám krásné nehty vykouzlit nepodařilo a navíc mají manikérky za sebou speciální kurz, tedy měly by mít...) nalepí pouze na část vašeho přírodního nehtu umělý nehet, který slouží jako podložka pro další kroky.

Při těch vám postupně nanáší na nehet vrstvy speciální hmoty. Po ztvrdnutí se takto vytvořený nehet upraví pomocí pilníků a výsledkem je přirozeně vypadající nehet v délce, kterou si budete přát.

magazin.cz

Barvy nebo kameny?
Hrát si můžete i s barvami. Trendem stále zůstává úprava, které se říká francouzská manikúra. Ta je založena na nalakování bílým či hodně světlým lakem konečků nehtů, což jsou ty, které přerůstají přes lůžko. Celek je pak přelakován lehce narůžovělým lakem tak, aby výsledek vypadal co nejpřirozeněji. Takové nehty vám manikérka může vytvořit přímo při modeláži.

Tím to ale nekončí, nehty můžete ozdobit jakoukoliv barvou a také ozdobami, jako jsou kamínky, třpytky apod.

Alice Bendová si nechala těsně před porodem vytvořit rudé nehty střední délky, aby vypadala stále dokonale, i když po porodu na sebe nebude mít už tolik času. Nebo Agáta Hanychová si nechává svou manikérkou měnit vzhled svým umělých nehtů téměř každý týden a vyžívá se v ornamentech a kamíncích.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 661