Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Christy Turlington / foto: egotastic

Sexy Christy z pravěku supermodelek

Je jí skoro čtyřicet, byla jednou z prvních světových supermodelek. Christy Turlington. A jak se zdá, pořád jí to sekne!

Po téměř patnácti letech v modelingové špičce vypadá Christy stále úžasně. Nedávno svou udržovanou postavičku ukázala v magazínu W.

magazin.cz

 

Rodilá Američanka se proslavila zejména předváděním pro značku Calvin Klein. Pracovala také pro Giorgio Armaniho a řadu dalších slavných značek, objevila se na mnoha titulních obálkách a také v několika filmech z módního prostředí.

 
magazin.cz

Na špičku se vyhoupla v závěru osmdesátých let minulého století, kdy spolu s Lindou Evangelistou, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Elle MacPherson či Claudií Schiffer patřila mezi elitu světových modelek. Tehdy poprvé zazněl termín „supermodelka“.

 
magazin.cz

Dnes se mezi supermodelky řadí prakticky kdokoliv, i nová tvář na molech, to už vadí i populární černé gazele Naomi Campbell. Ta tvrdí, že poslední skutečnou supermodelkou je Gisele Bundchen, ostatní si na to jen hrají. „Tu pozici si musíte vydobýt, nedostanete ji zadarmo,“ zlobí se Naomi.

 
magazin.cz

Ale Christy jí bezesporu byla. Právě ona společně s Naomi a Lindou Evangelistou byly označovány za „svatou trojici“ světového modelingu.

magazin.cz


Turlington tvrdí, podobně jako Claudia Schiffer, že dnes už jsou supermodelky mrtvé. Samozřejmě v přeneseném slova smyslu. „Je to pryč. Byla to zábava, ale už je to prostě pasé. Teď označení supermodelka nesnáším,“ řekla.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 153