Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Šílené kombinace - nebojte se jich!

Móda se mění téměř dennodenně. Každou chvíli na nás útočí další a další módní trendy, které rozhodně „musíme mít“.

Být neustále bezchybně in, to chce nejen naditou peněženku, ale samozřejmě také chuť. Ne každá parádnice touží kopírovat vše, co jí módní tvůrci nabízí. Pokud ale přece jen toužíte po obměně šatníku, ale nechcete utratit ani korunu, zkuste jednoduše kombinovat stávající kousky. Na výsluní se dostávají netradiční kombinace.

Pojďme se na ně tedy podívat trochu blíže.

magazin.cz


Zelená a modrá…je dobrá
Jako první se nabízí možnost kombinovat různé barvy. Existují kombinace, které by nám v minulosti neprošly, ale dnes jimi už nikoho neurazíme. Naše maminky by si například nikdy nedokázaly představit, že by na sobě měly naráz modré a zelené oblečení. Říkalo se dokonce: zelená, modrá – pro blázna dobrá…

Dnes je na poli módy povoleno téměř vše a tak se kombinují barvy zdánlivě neslučitelné. Zkuste tedy sladit třeba červenou s růžovou, oranžovou s šedivou, hnědou s tyrkysovou, žlutou s fialovou a samozřejmě již zmiňované modrou a zelenou.

magazin.cz


Kůže s hedvábím
Na ulicích se začaly objevovat také odvážné dámy, které kombinují různé vzory. Samozřejmě, že podobný model by se neměl vytvářet halabala, to byste pak mohly dopadnout jako Zuzana Norisová, a to jistě většina z vás nechce…

Pokud toužíte oblékat naráz třeba kostky a puntíky, volte spíše jejich drobnější variantu a snažte se aspoň trochu sladit barvy.

Netradiční kombinace lze vytvořit i pomocí materiálů. Laďte jemné s hrubými, průsvitné s pletenými, kůži s jemným mušelínem, lesklé materiály s matnými atd. Netradiční kombinace materiálů si oblíbily světové celebrity. Ta, která se na společenské akci neukázala v jemných romantických šatech, přes které nepřehodila koženou bundu, jako by nebyla.

Působivě také vypadá, pokud jsou šaty tvořené ze dvou vrstev – jedné neprůhledné, druhé průsvitné. Dobře může vypadat i pletenina oblečená dohromady s lesklým saténem.

magazin.cz


Romantická armáda?
Samostatnou kapitolou netradičních kombinací je míchání různých stylů. Již téměř klasikou je sladění sportovního s elegantním, který vytvoří slušivý a navíc pohodlný model.

Nově se vyskytují kombinace například romantického stylu a army vzhledu. Parádnice si obléknou dívčí šaty poseté kvítky, k nim obují kanady a přes rameno přehodí kabelu a la chlebník. Nebo se dají nosit vyloženě večerní sady šperků k naprosto jednoduchému outfitu – džínům a triku. Výsledek bude neokoukaný a jistě se stanete středem pozornosti.

Možností vytvářet netradiční kombinace je mnoho, stačí jen zkoušet a zkoušet a v čem se budete cítit dobře, do toho jděte!      

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 349