Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kelly Knox / foto: Shutterstock

I bez ruky se stane topmodelkou

Je to krásná dívka. Světlé, dlouhé vlasy, uhrančivý pohled, krásné tělo a… Jen jedna ruka. Kelly Knox se narodila bez levého předloktí, vyhrála reality show britské BBC o nejlepší hendikepovanou modelku.

magazin.cz
Některé účastnice netradiční soutěže jsme vám představili nedávno. Každá z nich si prožila těžký životní příběh, všechny se však dokázaly odrazit ode dna a bojovat o svou šanci ve světě modelingu, který uznává jen dokonalost a naprostou bezchybnost. Kelly, stejně jako další soutěžící, ale pozvolna tyto zažité stereotypy bourá.

 

Díky výhře v soutěži získala kontrakt s přední agenturou Také 2 Model Management a už dokonce nafotila své první profi snímky. Objevila se na obálce nejnovějšího vydání populárního časopisu Marie Claire, což jsou její vrátka pro razantnější vstup do světa topmodelingu.

 

Fotosérii pro Marie Claire měl na svědomí Rankin, jeden z nejlepších světových fotografů, který přitom už měl v parádě takové hvězdy jako Kate Moss, Britney Spears či dokonce samotnou britskou královnu.

 

O handikepu se nikdy nemluvilo

Sympatická třiadvacetiletá dívka se v sedmi letech zařekla, že si nikdy nevezme protézu a tvrdí, že se nikdy nevnímala jako postižená. Takové označení vždy ostře odmítala, snad i proto se sebevědomě přihlásila do soutěže.

magazin.cz

 

„Doma jsme nikdy neužili slovo handikep. A já jej nikdy sama nevyslovím,“ řekla britskému listu Daily Mail. „Necítím se jako hendikepovaná, to rozhodně ne. Takto mě orazítkovala společnost. Já si nikdy neuvědomovala, že mi něco chybí. Ignoruji ten fakt úspěšně celý život,“ doplnila.

 

V soutěži pak porazila stovky dívek, nevidomých, s protézami, neslyšících, nakonec během šesti týdnů nejrůznějších zkoušek porazila i svých sedm soupeřek ve finále.

magazin.cz

 

„Dostala jsem mnoho vzkazů od lidí, kteří se narodili stejně jako já, a od rodičů takových dětí. Všichni psali, že jsem pro ně inspirací. To mě strašně hřeje, ostatně proto jsem do takové soutěže vůbec šla,“ uvedla Kelly.

 
Neposmívali se

Postižené děti často mívají krušné dospívání, krutost ostatních umí dát životu pořádně nahořklou příchuť. Takový osud ale slečna Knox neměla. „Nikdy se mi ve škole neposmívali. Myslím, že právě to ze mne učinilo spokojeného a šťastného člověka. Takové štěstí řada lidí, které znám, bohužel neměla.“

magazin.cz

 

Kelly před vstupem do soutěže pracovala jako úvěrová poradkyně pro firmu vyrábějící bytové doplňky, pohybovala se tedy ve světě na míle vzdáleném od módního průmyslu. Nyní nejspíše přehodí výhybku a bude se naplno věnovat modelingu.

 

„Ochutnala jsem nové věci a zalíbilo se mi to. Bylo to, jako bych najednou dýchala úplně jiný vzduch. Ráda bych to dělala dál,“ citoval Kelly deník.

magazin.cz

 

A Marie O´Riordan, editorka z Marie Claire, potvrzuje, že má velkou šanci se opravdu prosadit: „Je zapamatovatelná, fotky jsou úžasné. Má krásnou pleť, hezky stavěné tělo, dokáže komunikovat s objektivem, je psychicky odolná, sebevědomá.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 575