Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: comicsbulletin.com/

Chlapi v legínách. Nový trend?

Superhrdinské filmy nejen že v posledních letech plní kasy hollywoodských studií, ale také ovlivňují módu.

magazin.cz
Protože čemu jinému bychom měli děkovat za nový, překvapivý trend v pánské módě – legíny? Ano, přesně ty samé upnuté punčocháče, co nosí Spider-man a Superman.


Ponechme teď stranou nekonečné diskuze, zda chlap vypadá v punčocháčích legračně nebo sexy. To je záležitost čistě individuální, závisející na subjektivním vkusu každého z nás.


Ruku na srdce, módními hity se staly už mnohem neuvěřitelnější věci. Vzpomeňme například na osmdesátá léta s vycpávkami ramen, díky nimž vypadaly ženy jako zápasnice.


Netvrdíme taky, že se zítra ráno zaplní muži v upnutých kalhotách české ulice, protože tento módní trend je zatím neopeřené ptáče, které se právě vylíhlo a s ještě vlhkým peřím se rozhlíží po světě, kde jsou v módě přeci jen méně konzervativní. Například v takové Anglii.


Co se děje?

magazin.cz
Tamní obchodníci hlásí vzrůstající poptávku po těsných, vzorovaných legínách pro muže. A podle všeho nejde o nějakou recesistickou hračičku, ale o pohodlné, praktické každodenní oblečení.


„Nevím co se děje, ale strhlo se úplné šílenství,“ říká Kieran Hughes z módního obchodního řetězce.


„V minulých dvou měsících jsme mužům v Británii prodali 300 kamaší měsíčně. Teď skoro tisícovku.“


Muži uvádějí tři důvody, proč propadli těsným kalhotám.


Některým se jednoduše líbí, kterak je kalhoty těsně obepínají. Jiní si je oblékají pod kraťasy a tvrdí, že mají dobré zdravotní účinky. Poslední skupina věří, že tyto kalhoty jsou posledním symbolem metrosexuality.


Jiné než pro ženy

Hughes vysvětluje: „Němci je nosí už léta. Více než polovina Němců nosí spodky, a to včetně slavných fotbalistů. Nedokážu si vybavit jiné fotbalisty, kteří by to tak nosili.“


Pánské legíny jsou navrhované jinak než ty ženské, které známe. Kromě toho, že jsou pochopitelně mnohem větší, mívají také na přední straně poklopec jako třeba džíny. 

Jak vám se líbí muži v legínách?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 902