Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jaké vlasy? Vlnité, nebo rovné?

Vlnité, nebo rovné vlasy? To je odvěký problém, který řeší nejedna z nás. Ta, která má od přírody kudrlinky, touží po rovných vlasech. Naopak ta, která má vlasy rovné jako hřebíky, chce mít hlavu plnou rozkošných prstýnků.

Jak už to bývá, nic nemáme zadarmo. Pravidelným nucením vlasů do nepřirozeného stavu si je ničíme a po krásném vzhledu není po čase ani památka. Proto i zde platí, že nic se nemá přehánět.

magazin.cz

Taky nevíte, co se svými vlasy?

Vlnky
Vlnitost vlasů bývá různě intenzivní. Od jemných vlnek, které natáhnete pouhým rozčesáním, přes esteticky velmi pohledné prstýnky až po účes připomínající afro.

Podobný typ vlasů má například Jitka Zelenková, která ale měla neskutečné štěstí. Po letech totiž potkala kadeřníka, který jí KONEČNĚ poradil, aby si vlasy nechala trochu narůst. Zpěvačka, která léta nosila na hlavě „květák“, má teď šmrnc a vypadá s polodlouhými kudrnatými vlasy, které zatěžkává gelem či voskem (aby kadeře směřovaly spíše dolů a ne nahoru a do stran), naprosto skvěle.

magazin.cz

Sen, nebo prokletí?

Rovnat vlasy lze pomocí prostého rozčesávání během sušení. Můžeme si je také vyfoukat přes masivní kulatý kartáč, či je natáhneme pomocí žehliček na vlasy. U fénu a žehličky je nutné nepoužívat na vlasy příliš horký vzduch či moc rozpálenou žehličku. U žehliček navíc platí pravidlo, že šetřit se nevyplácí. Se správným výběrem by vám měli poradit v každém obchodě s elektronikou či vám zkušenou radu může dát vaše kadeřnice.

V kadeřnictví vám také pomocí speciální metody mohou vlasy natáhnout na delší čas. Takto upravený porost hlavy vydrží ve stejném stavu i několik týdnů.

Vždy ale nezapomeňte použít speciální přípravek, který nejen pomůže vlasy natáhnout, ale také je alespoň trochu chrání. V drogeriích podobných pomocníku seženete víc než dost.

magazin.cz

V tom se spát nedá

Hřebíky
Na rovné vlasy můžete použít opět několik metod, jak je donutit k poslušnosti a hlavně tolik žádané vlnitosti. Opět tedy záleží na tom, jakého výsledku chcete dosáhnout.

Pokud chcete vlasy jen lehce zvlnit, stačí, když si do rukou vetřete trochu gelu a vlasy jakoby pomačkáte v dlaních. Podobná metoda funguje nejlépe u polodlouhých či krátkých vlasů.

Dalšími pomocníky v boji proti „hřebíkům“ jsou různě silné kulaté kartáče, přes které vlasy vyfoukáte. Opět pozor na kvalitu kartáče – špatně zvolený by vám mohl potrhat a roztřepit vlasy a také na teplotu fénu.

Pokud jste zručná, můžete se pustit i do natáček, na trhu je opět k dostání několik druhů. Dobré jsou ty nahřívací, které vaše vlasy zvlní na na to tata a vy tak nemusíte v nepohodlných natáčkách trávit celou noc.

Další možností je navštívit kadeřnici, která vlasy zvlní pomocí chemikálií. V každém případě platí, že novou úpravu vlasů musíte zafixovat pomocí k tomu určených přípravků.

magazin.cz

Pozor při výběru karáče

Přirozenost
Možností je opět nepřeberné množství, záleží jen na vás, kterou zvolíte. Každopádně trendem současnosti je zůstat přirozená a svá.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 688