Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: timesofindia.indiatimes.com

Ponožky v sandálech – hit příštího léta

Největší módní faux pas se opět vrátilo na scénu. Ujme se, nebo skončí v propadlišti dějin?

Znáte větší módní zhůvěřilost než prapodivný, nedávný zvyk českých „šviháků“, kteří si po ulicích hrdě vykračovali v hnědých, případně černých sandálech a v nich nohy oblečené do zářivě bílých ponožek nevalné kvality? Tak si opravte vkus, mínění a vymažte předsudky, protože tohle má být největší módní hit příštího léta. Ovšem s malými modifikacemi.

A to už to vypadalo, že nebezpečí tohoto strašidelného trendu je definitivně zažehnáno, protože zatím byly vždy nenápadné ponožkové výpady s úspěchem zapomenuty. Jenže teď to začíná vypadat opět zatraceně vážně. Návrhářky Anna Thomas a Trelise Cooper hrdě představily nový vzhled příštího léta v kolekci značky David Jones na jaro/léto 2009. Ponožky v sandálech doplnily koketními sukýnkami ve stylu padesátých let nebo minisukněmi a nápad zaujal.


magazin.cz


Není to pro každého
A ono to vypadá opravdu jinak než hrůzný český turistický model, když nakombinujete boty na vysokých jehlových podpatcích nebo paltformách se zářivě barevnými ponožkami a podkolenkami. „Jak pro denní nošení, tak i pro sváteční příležitost je to moderní způsob, jak vylepšit svůj model,“ citoval deník Courier Mail Annu. „Zvláště v létě, když odhalíte krásné opálené nohy, je to skvělá možnost jak získat rozpustilý výraz.“

Anna dále vysvětlila, že klíčem ke správně ulítlému modernímu vzhledu jsou kvalitní slaboučké bavlněné ponožky a ne nějaké fusekle od fotbalového dresu.

Návrhářka obuvi Brisban Kylie Ryan je v oslavách nového trendu opatrnější a připouští, že to není móda pro každého. „Myslím, že je to móda určená spíše mladším ročníkům,“ vysvětluje.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 651