Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Katie Holmes / foto: Daily Mail

Jak nosit kalhoty? Ohrnujte!

Tak a je to zase tady! Opět se nám vrací módní vychytávka, která byla před lety velmi oblíbená – ohrnování nohavic.

Jednou z prvních průkopnic je herečka Katie Holmes, manželka Toma Cruise, která byla v poslední době několikrát viděna v ohrnutých nohavicích. Takto vcelku netradičně vylepšila dokonce široké kalhoty a výsledek byl kupodivu velmi povedený. Vrací se totiž i balónové střihy a tak „přeštípnutí“ širokých nohavic není vůbec mimo mísu.

magazin.cz


Rozkrok u kotníků
Teď trochu odbočím k jinému trendu z poslední doby – ulice se doslova hemží holkami, které vsadily na pohodlí v širokých šortkách v délce ke kolenům, jež jsou povětšinou bavlněné a též v dolní partii stažené gumou.

Ty hodně odvážné se také neváhají navléknout do kalhot, které mají rozkrok buď u kolen nebo dokonce až u kotníků a vytvářejí tak dojem, že mají na sobě sukni. Vy, které už něco podobného v šatnících máte, buďte tak hodné a poraďte nám ostatním, kde se po těchto kalhotách můžeme podívat.

Nová verze
Ale teď zpět k ohrnování. Před pár lety to byl doslova masový trend. Dala se jím vyřešit absence tříčtvrtečních kalhot, které pomocí několikerého ohrnutí dlouhých nohavic byly v mžiku na světě.

Ohrnování se využívalo i v chladným měsících, kdy se parádnice chtěly pochlubit kozačkami, ale zároveň nechtěly mrznout v sukni. Později nastal útlum a vzápětí se ta, která si vyrazila s ohrnutými kalhotami, stala terčem nevybíravého posměchu módních guru.

magazin.cz


Dnes tedy nastává opět změna a ohrnování se zase stává trendem. Ale, jak už to bývá u všech módních trendů, které se vracejí, nejde o úplně stejnou variantu jako před lety, ale o její lehce obměněnou verzi.

Ohrnutí už není pravidelné a jednotlivé sklady nejsou nijak zvlášť vysoké. Jde jen o jakési ledabylé „zavinutí“ kusu nohavic. Zkuste to a uvidíte, třeba se vám tahle vychytávka nakonec zalíbí.

Ještě nesmím zapomenout na důležitou poznámku nakonec. Nepleťte si trend ohrnování normálních kalhot se zkracováním kalhot, jejichž nohavice jsou příliš dlouhé! V prvním případě jde o módní záležitost, v tom druhém na jakékoliv ohrnutí dlouhých nohavic, byť jen o spodní lem, zapomeňte!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 738