Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Kolik života sebere ženám líčení a česání?

Průměrná žena stráví 3276 hodin života chystáním se, že někam vyrazí. To je v přepočtu 136 dní, jinak řečeno doba, za kterou by člověk doletěl 22krát na Měsíc a zpět.

Muži podobným chystáním stráví za život jen 1092 hodin, což činí v přepočtu 45 dní a rozhodně to není až tak překvapivé. Samozřejmě, liší se to domácnost od domácnosti, v některých muži v přípravě na večer ženy hladce překonají…

 

Jak uvádí list Daily Express, průzkum mezi tisícovkou žen také ukázal, že 67 procent z nich považuje česání, líčení a pudrování za značně otravné. Jen 33 procent žen se přiznalo k tomu, že jim "čechrání peří" před setkáním s přáteli vlastně dělá dobře.

 

Nejvíce času zaberou vlasy
Většinu času, který ženy tráví chystáním se, zabere sprchování, mytí a foukání vlasů. To vše dělá zhruba hodinku a půl. Pak následuje 20 minut líčení a 15 minut strávených pilováním a lakováním nehtů.

 

Průzkum byl proveden mezi britskými ženami, předpokládáme však, že rozdíly mezi nimi a českými dívkami a ženami nebudou nijak propastné.


"Tyto výsledky nejsou až tak překvapivé, když se vezme v potaz, že dnešní ženy jsou pod velkým tlakem na to, aby vypadaly co nejlépe,“ poznamenala k výsledku Heather Boden z firmy Skinbliss, na jejíž žádost byl výzkum proveden.

 

„Do chystání se musíme zahrnout i depilaci voskem, zvláčňování pleti, rovnání vlasů, vytrhávání obočí a tak dále. Když se vám chce prostě jen tak vyrazit ven a sejít se s přáteli, pak vám celý ten proces může přijít značně otravný," doplnila.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 323