Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Konec nudy. Noste chytrá trička

Obyčejné tričko může být fajn, ale proč si nedopřát něco trochu sofistikovanějšího. I trička už jsou dneska chytrá…

Třeba takové, díky němuž budete vědět, jak teplo venku je. Keith Hancox navrhl tričko pro přítele, který trpí depresí z chladu, zimy a nedostatku slunečního svitu. Je na něm slunce natištěno inkoustem citlivým na teplo. Pokud se teplota přehoupne přes tropickou třicítku, slunce se zvýrazní a překryje mráček. Když je teplota nižší, je to naopak. Jak prosté…

magazin.cz

magazin.cz

magazin.cz

 
Textilní magazín

Švédská firma T-Post zase svým předplatitelům rozesílá trička s příběhem. „Je to, jako byste měli objednán časopis, jen místo papírového magazínu dostanete do schránky jednou za čas tričko. Design se vztahuje k příběhu, který je vytištěn na vnitřní straně trička,“ říkají zakladatelé T-Postu.

magazin.cz

 

Podle nich nemusí uživatelé příběh znát z běžných médií, T-Post se však domnívá, že by ho znát měli v každém případě. Témata se tak dotýkají např. globálního oteplování, svobody jednotlivce a jejích případných omezení, světových změn, vražedné asijské vlny tsunami, náboženství, ale i méně závažných témat jako sexuální život či módní trendy.

 
Wi-Fi a hudba

Jistě znáte trička, která jsou schopna detekovat dostupné Wi-Fi a okamžitě vám to dají vědět na přední ploše trička. To vše za 30 dolarů…

 

Tohle triko neloví internetový signál, zato je vybaveno sluchátky. Takže si už jistě dokážete představit, k čemu slouží, je určeno pro iPody i další přehrávače MP3.

magazin.cz

 

„Koupíte ho, vložíte svůj přehrávač do speciální kapsičky, připnete k zabudovanému konektoru, do límce zapojíte sluchátka a můžete vyrazit,“ tvrdí výrobce Music and Sons s tím, že každé tričko je díky ruční přípravě designů opravdovým originálem. K sehnání jsou za cenu okolo 30 eur.

 
Dbejte na zdraví

magazin.cz
Pro všechny hypochondry a zároveň i ty, kteří jen dbají o své zdraví, je tu tričko, které vám pohlídá tep srdce, teplotu těla a další životní funkce. Zatím bohužel není a v brzké době nejspíše nebude k dostání pro každého.


Pokud chytré tričko zaznamená zdravotní problém, alarmuje nositele, případně jeho lékaře. Bylo vyvinuto zejména pro policisty, vojenský personál, sportovce, starší lidi, ale i děti, pacienty a hasiče. Cílem je minimalizovat zdravotní rizika těchto lidí během vážných situací.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 218