Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Módní hit letošní zimy? Fialová!

Jestliže sháníte na zimu něco nového do svého šatníku, máme pro vás tip. V první řadě se vybodněte na styly, letí prakticky cokoliv, důležité je jen, aby to sedělo vám a abyste se v tom i skvěle cítily.

Jestliže ale chcete být přece jen in, zaměřte se na barvy. Letos vám k tomu postačí jedna jediná - a sice FIALOVÁ.

Fialová a všechny její odstíny poletí i tuto zimu. Už loni se tato tajemná barva nenápadně podívala do našich šatníků. Letos se v nich ale chystá usídlit natrvalo.

magazin.cz

Co byste o fialové měly vědět
Fialová patří k chladným barvám. Působí na centrální nervový systém uklidňujícím dojmem a vyvolává spánek.

Kdo fialovou upřednostňuje, je podle odborníků originální osobnost, samostatný člověk s nezávislými názory a má zřejmě umělecké sklony. Fialová je mystická barva, která je symbolem duchovna, ale i srdečnosti.

magazin.cz

Řiďte se barvou vlasů
Blondýnky by se měly zaměřit na narůžovělý odstín fialové, který bude krásně kontrastovat s jejich barvou vlasů.

Brunetky se mohou společně se zrzkami vyřádit mnohem více. Sluší jim prakticky všechny odstíny od světlé lila až po temnou černofialovou.

magazin.cz


Kombinujte
Vhodnými barvami, které můžete s fialovou kombinovat, jsou černá, šedá, lahvově zelená a nebo také růžová. Pro odvážné přichází v úvahu fialová společně se žlutou. Zdá se vám to nemožné? Zkuste to!

magazin.cz

Materiály
Kombinace se týká i materiálů. Nebojte se dát dohromady hrubý tvíd s lehoučkým saténem. Či nadýchanou vlnu s elastickými materiály.

Nádherně vypadá například fialová šála z měkoučké vlny, ležérně omotaná kolem krku a přes černý plstěný kabát. Nebo saténová halenka ve zmiňované barvě společně s tvídovou úzkou sukní v délce ke kolenům.

Nezapomínejte ani na punčochy, které v zimě jistě unosíte, ozvláštnit jimi můžete jinak barevně fádní outfit.

magazin.cz

Kam na nákupy?
Vezmu to hezky popořádku. Doplňky v této barvě mají v H&M, já jsem byla nadšená z fialových rukaviček posetých černými hvězdičkami.

Originální botky najdete ve starém dobrém Baťovi, který se letos vytasil s ulítlými kozačkami v jasně fialové barvě. Umírněnější obuv ve fialové barvě najdete v Deichmannovi.

Plédy a kabelky zase v Reserved nebo v New Yorkeru. Krásné hadříky v kombinaci barev fialová a šedá či černá najdete v Kenvelu a také v již zmiňovaném H&M.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 327