Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Úprava obočí. Nevypadejte jako klauni!

Obočí bereme všichni tak nějak samozřejmě, do obličeje prostě patří. Měly bychom ale vědět, že je jedním z nejdůležitějších činitelů, kteří ovlivňují výraz.

Rozhodně se tedy vyplácí o obočí pečovat. Pomocníků k tomu máme několik – od klasické pinzety, která nás zbaví přebytečných chloupků, přes nůžky, speciální barvy na obočí, gely pro jejich fixaci, tužky, stíny atd. Zkrátka starost o obočí je tak trochu věda… Vezměme si to tedy pěkně popořádku.

Tvar
Správný tvar je základ, a to bez debat. Vezměte si tedy nějakou aspoň dvacet čísel dlouhou tyčku do ruky (tužka, špejle, pravítko…) a šup před zrcadlo. Přiložte pomůcku ke chřípí nosu tak, aby procházela přes vnitřní okraj oka – místo, kde protne obočí, značí jeho správný začátek.

Teď udělejte to samé, ale tentokrát vašeho pomocníka namiřte na vnější koutek oka – místo, ve kterém protne obočí tentokrát, značí jeho konec.

magazin.cz

Určit správný tvar obočí je věda.

A ještě si určíme vrcholek obočí. Podívejte se rovně před sebe, pomůcku opět přiložte k okraji nosu a veďte přes panenku oka – místo, kterým projde konec pomůcky vaším obočím, by mělo být nejvýš. Pokud tedy některé chloupky kazí konečný vzhled vašeho dokonalého obočí, jednoduše je vytrhněte pomocí pinzety. Nejlepší jsou ty, které mají na konci drobné vroubky, jež chloupek chytí a už nepustí.

Nůžky při úpravě obočí používejte velmi opatrně. Někomu rostou chloupky přímo vzhůru (zvláště na začátku obočí) a nejsou všechny stejně dlouhé, nůžkami je tedy můžeme srovnat do latě.

Barva
Barvit obočí doma v koupelně nedoporučuji. Mohly byste totiž dopadnout jako „krasavice“ Marfuša… V kosmetických salónech vám vyjdou bez problému vstříc a rozhodně při tom nevykrvácí vaše peněženka.

Hodně radikální variantou je nechat si oblouky vytetovat – samozřejmě jde o bolestivou proceduru, ale dá se to přežít. Problém je spíš v hledání spolehlivé kosmetičky, která permanentní make-up zvládá naprosto precizně – stačí totiž trochu cuknout s rukou a je z vás rázem klaun se smutným výrazem…

magazin.cz

Trhání obočí je bolestivé

Konečná úprava
Jakmile se vám podaří ukočírovat tvar obočí, můžete se pustit do jeho zkrášlování. K tomu slouží speciální tužky. Jejich použití si ale žádá cvik a důležité je myslet na to, že méně znamená více.

Já upřednostňuji oční stíny (barevná škála je široká a najít ty, které odpovídají vámi požadované barvě, není problém) aplikované jemným štětečkem – obočí stíny jen popráším a nakonec zafixuji gelem. Ten může být speciální na obočí, ale poslouží vám také gel na vlasy (nanesený štětečkem ze staré řasenky, samozřejmě zbaveným všech nečistot) anebo bezbarvá řasenka.

Pamatujte, že při úpravě obočí platí víc než kdy jindy, že přirozenost by měla být na prvním místě. Zapomeňte tedy na směšné úzké čárečky, ale pozor, nenosí se ani kartáče a la Brežněv.

Máte problémy s úpravou obočí?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 229