Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jakou kosmetickou výbavu pod stromeček?

Co chtít pod stromeček, abyste byly krásné. Vánoce jsou dobrá šance, jak dosáhnout na některé kosmetické kousky...

Epilátor
Dneska už stojí kolem 2000 Kč a na zimu je to ideální řešení. Epilace je sice trochu bolestivá záležitost, ale minimálně týden máte naprostý klid od dorůstajících chloupků a druhý týden skryjete „hárko“ pod kalhoty.

Každopádně budete pro svého miláčka pořád hebká jako samet. Na léto epilaci moc nedoporučuji zvláště těm, které mají tmavší chloupky, než totiž dorostou do délky dalšího možného holení, bude to trochu vidět.

Nejskvělejší je to ale v podpaží, a to i v létě, žádné černé tečky.

magazin.cz

Žehlička nebo kulma
Nemáte přirozené lokýnky a chcete je mít, protože je to letos in? Nebo vás lokny naopak obtěžují? Řešení existuje.

Kromě šamponů a stylingových přípravků na uhlazení či zvlnění vlasů existují i spolehlivější pomocníci jako žehličky vlasů a kulmy (staré známé našich maminek). Dobré jsou ty s keramickým povrchem nebo fénovací (neboli patřičný nástavec na fén), bývají ovšem dražší.

Nejlevnější kulmu pořídíte cca od 400 Kč, žehličku pak cca od 800 Kč. Hledejte na netu, ceny jsou nesrovnatelně nižší.

magazin.cz

Kvalitní šampon
Taková sranda se pohybuje od 300 Kč nahoru, ale radím vám dobře, rodičovská investice se tentokrát vyplatí. Pokud zajdete do kadeřnictví, doporučí vám profesionální řadu značky, kterou v salonu používají, může to být L´Oréal, Schwarzkopf, Kérastáse atd. Důležité je pečlivě vybrat podle typu pokožky a sladit to s typem vlasů.

Dražší šampony se vyplatí, jsou totiž koncentrovanější, a tak jich na jedno mytí tolik nevyplácáte.

Dobrý tip: Myjte si hlavu nadvakrát. Nejprve namočené vlasy jen potřete šamponem v množství velikosti oříšku, to vlasy očistí, ale šampon nemusí pěnit. Poté důkladně opláchněte. Druhá dávka by měla také začít na lískovém oříšku, přidávejte pak podle potřeby a rozpěňte. Nakonec je třeba hlavu důkladně opláchnout. Pozor: Bio šampony moc nepění.

magazin.cz

Pinzeta
Trháte si obočí sama? Pokud to děláte dobře, žádný problém, ale nástroj je důležitý. Pošlete mamku pro pinzetku třeba do lékárny, tam mají jen spolehlivé značky a ceny jsou okolo 200 Kč.

Pokud máte blízko do parfumerií Sephora nebo prodejen Profimed, můžete vyzkoušet třeba značku Tweezerman, je trochu dražší, ale když ji používá i Scarlett Johansson? Třeba je v tom tajemství její krásy, kdo ví?

magazin.cz

Štětečky
Miniaturním aplikátorům, které jsou součástí každých stínů, už odzvonilo. Chcete se stát skutečnou profesionální tvůrkyní svých looků? Pak používejte delší štěteček na stíny – ten plochý hustě nanáší barvu, více zakulacený pak stín dobře roztírá.

Za pár korun je najdete ve všech drogeriích, profesionálnější pak v parfumeriích, ceny se už ale pohybují okolo 200 Kč. Ale nemusíte to s tou drahotou přehánět. Drahé nemusí být nejlepší, mám to sama vyzkoušené!

Druhým důležitým typem štětečku je ten na růž a pudr, může být klasický s velkou rukojetí nebo nějaký cestovní, třeba kabuki univerzální štětec od Dermacolu (cena cca 250 Kč), já osobně s ním „napatlávám“ na svůj obličej kde co.

Takže nechte rodiče směle nakupovat, ať jsou vaše Vánoce tentokrát opravdu veselé.

 

magazin.cz
                                        

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 265