Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nahota už není v kurzu!

Teď asi devadesát procent náctiletých slečen zklamu, ale styl, který preferují, je naprosto out. Alespoň podle akademického malíře Josefa Ťapťucha, který je legendou české módní tvorby a už více než pětadvacet let žije v Paříži.

Ten se nedávno nechal slyšet, že letos bude hrát v módě prim rafinovanost a elegance. Ženy by rozhodně měly zapomenout na ordinérnost ve formě odhalených kyčlí, pupků, hlubokých výstřihů…

Abych to těm méně chápavým vysvětlila… Holky, které nosíte bokovky proklatě nízko, k tomu krátké topy a navíc s výstřihy do pasu, budete módními znalci považovány za trapky! Ale, abych vás úplně nerozhodila, poradím vám, za co své staré nemoderní hadříky vyměnit.

magazin.cz

Sexy silueta
Jak už pan Ťapťuch naznačil, v módě bude nadcházející sezónu hlavně ženskost. Nepůjde o takovou tu ordinérní prvoplánovanou polonahotu, ale jen a pouze o naznačení toho, co by mělo okolí zůstat utajeno.

Sexy vzhledu dosáhnete i jinými prostředky než nahou kůží. Krásně třeba vypadá pokud upozorníte na siluetu postavy. Teď na podzim a v zimě vám k tomu poslouží úzká sukně v délce ke kolenům a se zvýšeným pasem.

K ní oblečte podle počasí buď košili na tělo s velkým límcem a manžetami, kterou samozřejmě nasoukáte pod sukni, nebo rolák z lehkého úpletu, pokud udeří mrazy. Punčochy jsou v zimě nutností a je jen na vás, jestli se rozhodnete pro klasické černé nebo trendy barevné (purpurové, vínové, lahvově zelené).

Na nohy patří letos kotníčkové boty na podpatku či vysoké kozačky s kulatou špičkou.

magazin.cz

Ženskost je v kurzu
Pokud vám je přece jenom „ultraženskost“ cizí či na ni zatím nemáte ten správný věk a nebo postavu, zkuste třeba kalhotovou variantu. Rozhodně zapomeňte na džíny, ale vsaďte na materiály typu tvíd, úplet, manšestr. Pas kalhot by měl být určitě až nad pupíkem. Střih nohavic volte podle typu postavy.

Každopádně s širokými nohavice dole s vysokým ozdobným lemem a klidně i s nažehlenými puky nic nezkazíte.

K takovýmto nohavicím oblékněte top z jemného kontrastního materiálu. V současnosti letí blůzy z lehoučkých látek nejlépe ozdobené mašlemi. Ke kalhotám můžete obout jak boty bez podpatku, tak i ty na vysokých jehlách. V tom případě si dejte pozor na délku nohavic, široké by měly určitě končit někde těsně nad zemi, vůbec nevadí, že zakryjí celou botu.

A nakonec nesmím zapomenout na svrchník. Vždy mě poleje horko, když zahlédnu v metru hlouček lidí, kteří jsou evidentně na cestě na ples, jelikož je prozrazuje sako vykukující zpod péřovky či nadýchané krajky zazděné lyžařskou bundou…

magazin.cz

Nebuďte za trotly
Vždyť jeden kabát v neutrální barvě, který se ke společenskému oblečení hodí mnohem víc než bunda, ve které se dotyčný/dotyčná chystá po napadnutí sněhu na hory, by snad nikoho nezruinoval!

Pokud se tedy letos rozhodnete pro koupi kabátu, zkuste si nevšímat těch černých, ale vyzkoušejte nějaký barevný (nosí se bílá, béžová, zelená, fialová) a uvidíte, jak vám to v něm bude slušet!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 447