Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Penélope Cruz / foto: L’Oréal

Čím se pudrují hollywoodské hvězdy

Už jste objevili kosmetický zázrak jménem minerální pudr? O co jde?

Už před několika lety se objevil v USA zázrak jménem minerální make-up. Hvězdy jako Halle Berry, Kate Moss nebo Penélope Cruz jásají, protože jejich pleť, často namáhaná líčením, dostává konečně místo prázdné krásy i výživu. Poslední rok si tento výdobytek kosmetického průmyslu můžeme užívat i v Čechách.

magazin.cz

Trocha poučení
Minerály a stopové prvky potřebujeme dostávat nejen do těla, ale i do kůže, proč? Protože pomáhají pokožce nalézt ztracenou rovnováhu a řeší dermatologické problémy. Znamená to, že máte-li mastnější nebo smíšenou pleť, je pro vás takový make-up ideální.

Máte-li pleť naopak sušší, můžete pudrovou strukturu smíchat s hydratačním krémem.

Aplikace
Minerální make-up vypadá jako klasický pudr a bývá k němu přiložen speciální štětec, případně si ho na doporučení prodavačky dokupte. Nasypete trochu prášku do víčka a důkladně toto množství vpracujete do štětce, o okraj víčka štětec oklepete. Nakonec krouživými pohyby nanášíte na tvář směrem od vnějších okrajů obličeje ke středu.

magazin.cz

Nevěřili byste!
Funguje to opravdu zázračně, make-up výborně kryje, potřebujete-li zajistit silnější krytí, můžete štětec malinko navlhčit.

Největší předností minerálních líčidel je, že nezanášejí póry, kůže dobře dýchá a pokud po pařbě jednoduše upadnete a usnete, nemusíte se děsit toho, co na to řekne po ránu vaše pokožka. Neříkám, že minerální make-up není třeba odličovat, ale když to prostě jednou nezvládnete, tak se nic tak vážného neděje.

Zároveň minerální produkty bývají hypoalergenní neobsahují škodlivé minerální oleje, vosky, alkoholy či zbytečnou parfemaci. Konečně kosmetický průmysl našel přírodní řešení i pro citlivou a podrážděnou pokožku.

Obzvláště vhodné jsou minerály pro mladou pleť, protože ji nezatíží a po vzhledové stránce vylepší. Navíc vám krabička minerálního podkladu vydrží mnohem déle než tubička.

magazin.cz

Klady a zápory
Produkty s minerály vypadají na pleti velmi přirozeně, po nanesení nevytvářejí nepěkné barevné přechody a nemáte pocit, že jste si právě přidusila pokožku maskou.

Na druhé straně tato líčidla kůži vysušují a jako každá pudrová struktura, nechávají vyniknout drobným vráskám a liniím.

Musíte se s nimi také naučit zacházet, jinak bude přepudrované vše okolo, jen ne váš obličej.

Kde začít?
Na úvod postačí pořídit si pouze minerální make-up (podklad), eventuelně pudr. S nejlevnějším přichází Rimmel, pudrový make-up Lasting Finish Minerals stojí 179 Kč, je v balení se štětečkem a kromě minerálů obsahuje i antioxidanty, vitamin C a perlové pigmenty.

magazin.cz

O trochu dražší variantu nabízí L’Oréal, make-up v balení se štětečkem stojí 387 Kč. Minerální make-upy dále v Čechách prodávají firmy Artdeco, Make-up Factory, The Body Shop a MAC. Osobně mám nejlepší zkušenost s prvně jmenovanou firmou.

Stane-li se minerální make-up vaším oblíbeným ranním společníkem, není nic jednoduššího, než si v tomto ekologickém duchu pořídit i stíny (Dermacol, Avon, L‘Oréal), korektor (Artdeco) nebo tvářenku (The Body Shop, L‘Oréal).

Pěkné pudrování!

magazin.cz

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 261