Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jak nebýt po Vánocích v módě OUT

Řekněte rodičům, na jaké dárky ze světa módy se mají vykašlat. Jasně, huňatý svetr s roláčkem je možná hřejivý, ale... Připravili jsme seznam toho, co by se v dopise Ježíškovi rozhodně objevit NEMĚLO.

Začněme pěkně od hlavy. Pokud by vás vaši chtěli obdarovat návštěvou u kadeřníka, tak jedině v tom salónu, kde vědí, co neletí. Což jsou široké melíry, v kurzu jsou účesy, na kterých nelze poznat, jestli jsou vytvořené z jedné nebo pěti barev – ty do sebe totiž musí dokonale zapadat a vytvořit plastický dojem a hlavně vypadat zdravě.

magazin.cz
Co se samotného střihu týče, dovolit si můžete prakticky všechno, co vám sluší.

Jediným pravidlem je, abyste s účesem měly ráno co nejméně práce a to je sakra závislé na odborně provedeném střihu, ať už je jakýkoli.

Plasty a dřevo - fuj!
Šperky Ježíškovi bez studu vraťte, pokud půjde o přírodní materiály (hippies fanatici prominou, ale dřevo, kožené šňůrky, režné provázky, sušené květiny apod. prim letos rozhodně hrát nebudou).

Řetízky ze žlutého zlata, přívěsky prozrazující, v jakém jste znamení, a plastové prsteny přenechejte těm bez vkusu a do svého seznamu je rozhodně nepřidávejte.

Jaký svetr?

magazin.cz
Nepište si ani o huňatý pletený svetr s rolákem, který bych vám povolila tak maximálně na hory, a to ještě pouze na ty české.

Spíš byste měly chtít svetříky z jemných materiálů, které se dají případně vrstvit a vy v nich rozhodně nebudete vypadat jako krabice.

Pokud chcete svetrem zamaskovat nedostatky postavy, tak si napište o dlouhou vestu a nejlépe o tu bez rukávů.

Zapomeňte také na sáčka do pasu, která nesluší snad žádné postavě, zkuste změnu v podobě saka v délce pod zadek, ale pozor - musí pevně obepínat postavu, ne abyste v něm vypadala, jakože jste si ho vypůjčila u táty ve skříni.

Kalhoty, legíny – vše je jinak
Na kalhoty ať vám milý Ježíšek raději přinese jen peníze. Jde o součást šatníku, kterou bez poctivého zkoušení raději nekupujte.

V tomto případě vás nebudu zatěžovat trendy, které zrovna letí (jen tak mimochodem to jsou superúzké roury končící nad kotníky, pak kalhoty s extraširokými nohavicemi a s markantně zvýšeným pasem a pak se také na scénu vrací zvonáče).

Výběr nechám čistě na vás, neb máme rozdílné postavy, kterým sluší něco úplně jiného (roury chlapeckým postavám, širokánské kalhoty vysokým ženám a zvony opticky vyrovnají postavu s větším pozadím).

magazin.cz

Rozhodně si ale nepište o kalhoty „zdobené“ zipy, nášivkami, výšivkami, obrázky, přehnaným vyšisováním apod.

A abych nezapomněla na legíny, tak určitě nechtějte bavlněné, a to v hnědé, černé a žluté barvě. Ty odvážné si místo toho mohou říct o černé legíny s „mokrým efektem“, které vypadají jako latexové.

Co na nohy?
Botky s předlouhou špičkou a nebo naopak s useknutou, na to ať rodiče zapomenou, shánět se nemusí ani po mokasínách a nudných pohodlných střevíčkách na dvoucentimetrovém podpatku.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 225