Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Šetřete! Vyrobte si kosmetiku doma

Použití blahodárných látek pro vaši pokožku nemusí být jen otázkou drahých kosmetických výrobků.

Zaběhněte do kuchyně a okoukněte ledničku a špajzku, třeba tam najdete něco, co vám pomůže vytvořit si svou kosmetiku doma. Pokud tak učiníte, váš výrobek bude čistě přírodní a stejně účinný a navíc ušetříte i pěkných pár korun.

magazin.cz

Něco dobrého pro obličej

Stahující maska z čajového výluhu
Lístkový fermentovaný černý čaj zalijte horkou vodou a nechte 10 minut louhovat. Čaj slijte a zbavte ho lístků. Ve výluhu namočte vatové tampóny, přiložte na obličej a nechte 20 minut působit, poté obličej opláchněte.

Heřmánková čisticí a protizánětlivá maska

100 g heřmánkových květů spařte v tak velké misce, aby vznikla kašovitá hmota. Po 10 minutách louhování naložte hmotu na pruhy gázy a ty přiložte textilní stranou na obličej. Nechte masku působit do vychladnutí.

Obličejový zábal pro zdravou barvu
Rozmačkejte uvařenou oloupanou bramboru v mléce a přidejte jeden vaječný žloutek. Ještě teplou kašovitou směs naneste na obličej a po 20 minutách důkladně opláchněte.

magazin.cz


Něco chutného pro tělo

Hroznový peeling
Zásobujte se zrníčky z hroznového vína a usušte je. Ze dvou čajových lžiček zrnek nadrťte prášek a smíchejte jej se čtyřmi polévkovými lžícemi oleje z hroznového vína nebo olivového oleje. Promasírujte vzniklým peelingem celé tělo a poté opláchněte vodou. Výživné látky z hroznových zrníček, např. vitamin E, chrání tělo před volnými radikály.

Heřmánkovo medová pasta na akné
Z jedné kostky droždí, jedné kávové lžičky medu a teplého heřmánkového čaje vytvořte pastovitou hmotu. Štětcem ji naneste na záda či dekolt a nechte 30 minut působit, poté směs, která skvěle vyčistí pleť, dobře omyjte teplou vodou.

Krémová koupel pro suchou pleť

Smíchejte hrnek medu s 1 l mléka a šťávou ze dvou citronů. Celou směs nalijte do horké koupele, ve které můžete následně asi 20 minut odpočívat a nechat se hýčkat výživnými látkami těchto surovin.

magazin.cz


Něco výživného pro ruce a nehty

Lázeň pro suché ruce
Za sucha je obě namasírujte kartáčkem a poté je na 10 minut položte do teplé lázně z olivového nebo mandlového oleje. Budete je mít krásně hebké a jemné

Maska na rozpraskané ruce

Uvařenou bramboru rozetřete společně s mlékem a pšeničnou moukou na pastu. Tu naneste na ruce a nechte 10 minut působit, poté důkladně opláchněte teplou vodou. Nakonec ruce natřete výživným krémem.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 116