Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Čarování s vlasy. Jak dosáhnout úspěchu!

Proč je hezčí George Clooney než Brad Pitt? Jakým účesem dosáhnete většího úspěchu?

Věděli jste, že George Clooney je hezčí než Brad Pitt?
Hlavně žádné sluneční bohy! Studie prokázaly, že ženám se častěji líbí tmavé typy mužů než vyšisovaní světlovlásci. Mužští blondýni platí za méně atraktivní a samozřejmě i hloupější, stejně jako je tomu u žen.

Příčina je v tom, že se světlými vlasy spojujeme dětinskost a tím pádem pro nás takoví muži nejsou ani drsní, ani mužní. Nejméně žen se pak touží probouzet vedle chlapa typu Borise Beckera, sex appeal zrzků je prostě na hodně nízkém stupni atraktivnosti.

Blbnou muži pohledem na šťavnatou blondýnku?
Francouzští vědci přišli na to, že mužům, kteří přijdou do styku s blondýnou, se na okamžik doslova „zastaví rozum“. Příčinou je to, že instinktivně přepnou svůj mozek na úroveň dámy, se kterou právě hovoří, aby u ní měli větší šanci.

Přes tyto nepěkné závěry však blondýny mají spoustu výhod. Protože blond vlasy poutají větší pozornost a to nejen při flirtování. Světlovlasé číšnice dostávají až o 20 % více dýšek od mužů i žen.

A protože blond vlasy má od přírody jen 15 % lidstva, kadeřníkům za posledních pár let stouply obraty za zesvětlování vlasů až o 10 %. Každý chce být blond!

I muži mají své dny!
V Anglii existuje výraz „Bad Hair Day“ neboli den, kdy vaše vlasy už nevypadají nic moc. Takový den určitě známe všechny.

Na Yaleské univerzitě zjistili, že muži takové dny také prožívají a stresuje je to. Ve ztuhlých a zmaštěných vlasech se muži cítí méně schopní, výkonní i sebevědomí. Pravda, pořád lepší, než být plešatý, ale je dokázáno, že takový mastňák má menší šanci najít dobrou práci nebo se někde uvést dobře ve společnosti.

Potřebují lidé v účesech napodobovat celebrity?
Zlý sen kadeřníků, když Katie Holmes má nové mikádo nebo Heidi Klum čerstvou ofinu, je, že všechny ženy poběží hned teď do salonu a nechají si vlasy ostříhat stejně. V dnešní době už kadeřníci mohou klidně spát, ženy chtějí podle výzkumů především podtrhnout svou osobnost a ne vypadat jako někdo slavný.

Víte, že lidstvo investuje do vlasů miliardy?
Celosvětově utrácíme za své vlasy 30 miliard euro ročně a to včetně návštěv u kadeřníka. Nejnovějším trendem je dnes prodlužování přirozené kštice pravými vlasy dárce, které je na naše poměry pořád pěkně drahé.

Pouze 30 % žen však při procesu prodlužování opravdu touží po délce, vlasy můžete tímto způsobem totiž také nechat zhustit. Takže už žádné řídké vlasy. Dnes mohou mít opravdu všichni všechno. Stačí jen pěkný balík peněz!

Jak může nový účes změnit náš život?
Blond místo kaštanových, dlouhé místo krátkých, hladké místo vlnitých. Přes 90 % žen i mužů není spokojeno se svým účesem. Většina z nich chce přesně to, co nemá!

U Madonny, Paris Hilton nebo Vicotrie Beckham je to stejné. Stále dokola tyto divy mění svůj vzhled a jde povětšinou o změnu barvy či střihu. Takové jednání často signalizuje touhu po nalezení nových koutů své osobnosti. Člověk chce změnou naznačit světu svůj nový začátek.

Nejnovějším příkladem je třeba Petra Němcová, která dlouhou dobu byla blondýna se splývavě dlouhými vlasy, a hle, teď má ofinu a je z ní pravé ruské děvče, chtěla snad vyzdvihnout svůj slovanský původ?

Jak účes psychologicky působí?
S krátkými vlasy nás okolí bere více vážně a považuje nás za více inteligentní. Pokud toužíte po zvlněných delších jakoby ležérně upravených vlasech, myslete na to, že psychologicky tak podpoříte svou nejistotu. Přesný až geometrický střih naopak vyzařuje spolehlivostí a nápadným temperamentem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 127