Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Boty / foto: shutterstock

Obujte si krtka! Nejšílenější boty světa

Co takhle obout si tarantuli nebo mrtvého krtečka? Myslíte si, že je to sranda? Ne, takové boty vážně existují a lidé je dokonce nosí.

Třeba na jedné módní přehlídce se modelka proháněla v lodičkách na obřích platformách, ze kterých do všech stran rostou kytky. No, posuďte sami, jestli byste i vy byli tak odvážní a vzali si něco tak praštěného na sebe. 

 
Platformy s květinami

Šílené botky plné živé flóry vyrobila obuvnická firma Scherer Gonzalez. Barvy má sice botka pěkné, dokonce jsou to přesně ty, které se budou v létě nejspíš nosit, ale ta flóra? I na módní přehlídku je to dost ulítlé, zato v botanické zahradě by se tyto botičky vyjímaly.

 

Navíc ta platforma je vážně vysoká jak mrakodrap, to byste si spíš připadali jako baletky. Ale pokud si myslíte, že květiny uvnitř obřího podpatku jsou umělé, jste na omylu. Je tam díra, kudy dovnitř proudí vzduch a kudy se dá lít voda a kytky jsou vážně pravé.

 

Jak dlouho tam můžou ty kytičky přežít, to se dá těžko odhadnout, ale pro milovníky květin je možná právě tahle obuv naprosto dokonalá.

 
Pavouk

Jestli si dovedeme představit, že by nějaká skutečná žena mimo předváděcí molo nosila boty s živými květinami, pak model s tarantulí je vážně jen úlet pro pobavení. Podivné, v podstatě nenositelné boty, které bývá až o život nazout na nožku.

 

Bizarní průhledné sandály na superobřím podpatku navodí pocit, že se vracíme do středověku, kde inkvizice hledá každou možnou cestu, jak týrat lidi a jak je utýrat k smrti. Člověk v takovémto obutí trpí hned dvojnásob. Zaprvé na tak vysokých podpatcích se skoro nedá chodit a zadruhé, strach, že tarantule vyleze a kousne nás, je všudypřítomný.

 

Mrtvá ryba, mrtví krtci…

Ovšem mrtvé ryby coby plážové sandály možná překonávají i tarantuli. Tam trpíte ihned poté, co si boty nandáte a smrdíte rybinou nejspíš ještě hodně dlouho. V tomhle výčtu to vypadá, že takoví mrtví krtečci, pokud jsou tedy mrtví dostatečně dlouho, mohou být pohodlní a pokud jsou dostatečně vyschlí, nemusí ani zapáchat…

 

…korkové sandálky a boty jako kalhoty

Krkáče či baleťácké lodičky? Nad těmi vaše srdce zaplesá jako nad těmi nejrozkošnějšími botkami na světě. Tedy pokud se nejdřív díváte na tarantuli a spol.

 

Boty, které jsou rovnou i kalhotami, jsou proti svých kolegům docela roztomilé a člověk si dovede představit, že mohou být i praktické. Možná brzy přijdou do módy.

 
Svítící bota

Krtečky, rybky a pavoučky nemůže troufnout co do nechutnosti asi už nic. Svítící boty by naopak mohly být praktické, nevíme přesně, kdy a kde, ale mohly by… Vyrobil je Chanel a prý vám dokáží ukázat cestu v temnotách.

 

Ale když se člověk doví cenu, v temnotě se objeví během vteřiny. Boty se žárovkami totiž stojí 2200 dolarů. Chanel své bateriemi poháněné boty představil na letošní podzimní módní přehlídce. Vzpomněli si na jisté dětské tenisky, které také svítily, a vyrobili něco pro dospělé.

 
Nepřátelská bota

Když nechcete být milí a nechcete hledat světlo na konci tunelu, obujte si nepřátelské boty. Těmi světu dost jasně naznačíte, co si o něm myslíte.

 

Tyhle boty se poprvé prošly po molu v New Yorku během módního týdne na přehlídce, kde předváděly takové módní ikony jako Christian Louboutin, Manolo Blahnik, Gucci, Prada, Christian Dior, Rodarte, Emanuel Ungaro a Jimmy Choo.

 
Nechali se inspirovat fetišisty a extravagancí. Bylo tu všechno od bondáže po sado- maso. Cvočky, bičíky, řemeny, podpatky s bodáky, latex, hluboké výstřihy na zádech. Obří podpatky dokonale zdůrazňují to, co chtějí botky prý světu říct. Nenávidíme vás a to hodně. Dejte si na nás pozor!

A tady jsou všechny boty pohromadě…




Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 574