Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Palec nahoru / foto: Shutterstock

Slušně ujeté a bizarní šperky

Když si jdete koupit něco do zlatnictví, nejspíš to bývá něco klasického, ale kam zajít, když chcete vlastnit něco bizarního?

Můžete si vybrat tady u nás z několika vážně šílených modelů, ale na obyčejných plesech a slavnostech bychom být vámi tyhle neobyčejné ozdoby nenosili.

 

Řetězy na obličej, prsteny s očními bulvami či bonsaji, náušnice s pilulkami či zmenšeninami střelných zbraní, to je jen malý výčet toho, co se dá ve světě koupit, pokud se chcete ozdobit tak jako nikdo jiný.

magazin.cz

 

Nebo pokud chcete k vánocům koupit něco vážně speciálního někomu s velkou odvahou a nechutí ke konvenčnosti.

 
Prsten s bonsajem

Izraelská umělkyně Julia Goland vyrobila prsten, na kterém roste strom. Tedy strom, spíš jeho zmenšenina zvaná bonsaj. Julia Goland kromě bonsajů na své šperky přidělává hlavně věci z kůže, drátků, korálků, umělého mechu, trávy a dalších nezvyklých věcí.

 

Její smysl pro detail je tak vyvinutý, že jen těžko poznáte, zda jde o uměle vytvořené věci, či skutečné. Vystavuje v uměleckých galeriích, každý kousek je originál a dokazuje, jak je šikovná v práci s obyčejnou kůží, se kterou dokáže divy.

 
Prsten s mostem

Libo místo bonsaje raději na prstenu most? I takový prsten byste v uměleckých galeriích našli. Podobné obří kousky zdobené neobvyklými motivy najdete v galeriích po celém světě.

 

Dokazují, že umělci rádi vyrábějí něco neobvyklého, co jiné moc nenapadne dělat. Takové designy reprezentují nekonvenční směry v umění a je z nich patrné, jak moc se mnozí umělci chtějí odlišovat od ostatních.

 

Diamantové náušnice pro psy

magazin.cz

Tohle je něco pro vaše čtyřnohé miláčky. Pokud si jich hodně považujete a hlavně, pokud na to máte, můžete jim koupit psí náušnice osázené pravými diamanty. Psí ouška se nebudou musíte propichovat, protože náušnice jsou magnetické a prostě se na psí slechy jednoduše připnou.

 

Existují v různých barvách: ve světle i tmavě modré, červené, fialové, zelené a oranžové. Ovšem pak si asi venku neoddychnete, budete muset neustále sledovat, zda náušnice váš čtyřnohý miláček stále ještě má, zda se nezachytily třeba někde o větev.

 
Svítící šperky
magazin.cz

Přírodními krásami se nechal inspirovat italský designer Gualti. Jeho svítící šperky mají oslavovat krásu lidského těla. Extravagantní náušnice mají připomínat květiny a kořeny rostlin ukryté v zemi.

 

“Vždy mě zajímala příroda a krásy, které nabízí, kořeny rostlin mě ale fascinují snad nejvíc, emotivně mě pohled na ně vždy zasáhne. Pak ty pocity vložím do svých šperků. Moje šperky reflektují nejen krásy přírody, ale jsou jaksi i ušité na tělo jejich nositeli,“ řekl Gualti.

 

Náramek pro sportovní fanoušky

magazin.cz

Tyhle kožené náramky jsou vyrobené z baseballových míčků. Nejsou jen krásné, jsou i praktické, můžete si na ně sbírat podpisy svých oblíbených hráčů. Je to mnohem lepší, než mít podpisy na opravdových míčcích, které se vám pak vždycky někde ztratí.

 

Své šperky neztratíte tak lehce a můžete je mít doslova a do písmene stále při ruce. Tedy na ruce. Takže vaši sbírku podpisů může každý obdivovat. Tlačit vás nebudou, jsou podložena sametem. Dají se pořídit v několika velikostech od S do L, takže budou dětem i dospělým.  

 

Náušnice s očima, samopaly, prášky či špunty do uší

magazin.cz

Tyhle oči původně patřily panenkám, které se vyráběly v šedesátých letech. Oči se otvíraly a zavíraly. Pokud dáte přednost samopalům, kupte si je od milánského designéra jménem Georgo Phillip Pecenikov. Inspirovaly ho automatické zbraně AK47.

 
magazin.cz

Pokud byste chtěli něco praktičtějšího, pořiďte si náušnice, na kterých jsou coby ozdoba špunty do uší, moc pěkně tedy nevypadají, ale zas, když je kolem rámus, stačí si nandat špunty a máte klid. No a další výhodou je, že je máte stále u sebe a jen těžko je můžete ztratit.

magazin.cz

 

Pro závisláky a hypochondry existují náušnice s pilulkami. Bohužel jsou ale prázdné, takže pokud si je sami něčím nenaplníte, nekonzumujte je.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 519