Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Film o upírech rozjel šílenství

Z herce Roberta Pattinsona je hvězda. Hraje upíra v novém filmu Stmívání a kdekdo chce být jako on. Na módních přehlídkách teď vídáme upíry, na stránkách časopisů taky, letí upíří make-upy i účesy.

Lidé se rádi bojí, hrůzostrašné historky, strašidelné filmy a hororové knížky jim sice nahánějí husí kůži, ale je jim to v jistém smyslu příjemné.

Na upíry většinou nevěříme, ale víme, jak vypadají. Mají dva dlouhé zuby, kterými svým nevinným obětem po nocích sají krev, mají bílé obličeje, pronikavé oči, sebevědomé pohyby, elegantní oblečení ala Drákula.

magazin.cz


Drákula na předváděcím molu
Alexander McQueen měl na své démonické přehlídce pánského oblečení pro letošní rok celý zástup Drákulů. Jedním z nich byl i herec Robert Pattinson, kterého můžeme vidět v kinech v novém filmu Stmívání, kde hraje jednu z hlavních postav upíra Edwarda Culena.

Tenhle hezoun by podle některých lidí mohl nahradit Jude Lawa. Čímž mu možná dost pije krev. Vidět jste ho mohli také v Harrym Potterovi, kde hrál Cedrica Diggoryho.

magazin.cz


Upíří přehlídka
Alexander McQueen započal nový módní rok stylově v černých barvách od hlavy až k patě, k tomu švihácká hůlka, upíří make-up a noční kreatura, ze které jde strach, je na světě. Jediná jiná výrazná barva kromě černé, která se na přehlídce objevila, byla samozřejmě rudá. Barva krve tu nesměla chybět.  Přehlídka působila dojmem, že jste se najednou ocitli někde v Rumunsku v 15. století a upíři vám jdou po krku.

magazin.cz

magazin.cz


Vampíři make up

Robert Pattinson a jeho upíří make-up inspiroval i dámy. Jeho -náctileté fanynky z něj šílí, a kdyby byl opravdu upír, nejspíš by mu nabídly své něžné dívčí krčky k zakousnutí.

Co potřebujete k tomu, abyste v obličeji vypadali jako upír? Základem je hodně bílý pudr či make up přes celý obličej, kolem očí pak potřebujete stínové nebo černé malování, oči musí být dost výrazné, no a nakonec to nejdůležitější – krev. Tedy stačí rudá barva na rty.

Takhle už své modelky na přehlídkách namalovali třeba Roberto Cavalli, Louis Vuitton a Miu Miu.

magazin.cz


Upíří účesy od Oliviera

Robert Pattinson a jeho nový upíří biják rozpoutali opravdové upíří šílení. Pop kultuře vládnou upíři, upířích fotek, modelů i účesů se objevuje hromada. Sérii fotek s upířími účesy nafotil i Olivier. 


magazin.cz


Vampíři dětičky
V umění a fotografii už upíři také mají své místo. Ruský umělec Oleg Duryagin nafotil děti jako upíry. Za tuhle svou fotosérii získal mezinárodní cenu Profesionální fotograf roku.

magazin.cz


Série fotek se jmenuje Toystory, malé děti jsou tu coby hračky. Vypadají jako umělohmotní malí upírci.

magazin.cz


Upírům fandí i časopis Vogue. Modelka Lara Stone, která bude jeho letošní únorovou tváří, nafotila s fotografem Stevenem Kleinem sérii brutálních fotek. Samí upíří a krev. Fotograf Klein je známý svými sympatiemi k násilí a agresi.

magazin.cz

magazin.cz


Kdy přesně se zrodila legenda jménem Dracula
Kníže zvaný Vlad Dracula žil v 15. století na území dnešního Rumunska, byl krutým vládcem a své nepřátele po tisících nabodával na kůl. Jeho život inspiroval irského spisovatele Abrahama Stokera k napsání jeho nejznámějšího románu Dracula. Dracula a upíří inspirují lidstvo dodnes.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 745