Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sxc.hu

Vybrat správnou podprsenku je věda

Jako snad u všeho platí i v tomto případě rčení, že nejlepší je zlatá střední cesta.

Ale toto pořekadlo si jaksi příroda neosvojila, a tak samozřejmě existují ženy, které zdědily hrudníky po tatíncích, nebo naopak takové, které si přes svá ňadra nevidí na špičky bot.

Ať je to, jak je to, oba zmíněné typy žen stejně jako ty, jichž prsa odpovídají normám, chtějí také nosit hezké podprsenky. To ale výrobce - a pak také nákupčí jednotlivých obchodů - moc nezajímá. Zřejmě se obávají, že by netradiční velikosti neprodali… Škoda.

Ženy s prsy, které se nevejdou do žádné z tabulek velikostí, se pak musí doslova uběhat, než objeví spodní prádlo, které by jim padlo. A pokud se jim to podaří, nezřídka se stává, že dotyčná nakonec skončí u jedné osvědčené značky a u jednoho typu podprsenky i léta. Díkybohu aspoň za to!

magazin.cz

Plochý hrudník
Dámy, které mají víceméně plochý hrudník, mají situaci možná o trošku lehčí než ty s bujnými vnady. Mohou koupit podprsenku o trochu větší a pomoci si vycpávkami. Ne každé se ale chce lhát a chce se prostě a jednoduše cítit dobře.

V tom případě přicházejí na řadu bolerka, tílka a pro parádnice klidně i horní díl plavek, který může vypadat hodně efektně. Ženy s malými ňadry mají také tu výhodu, že pro ně není většinou problém obléci si oblečení, který díky střihu vyžaduje absenci spodního prádla.

magazin.cz

Kam s nimi?
Naopak ženy s velkým poprsím bez podprsenky neudělají povětšinou ani krok. Najdou se dokonce i takové, které kvůli pohodlí (?) v podprsence i spí.

Jistě vám nemusím vysvětlovat, proč tyto dámy trpí bolestmi zad, proč je pro ně nepohodlné provozovat živější sporty a že sehnat dobře padnoucí oblečení, které by z nich nevytvořilo almaru, je téměř nad lidské síly. Ostatně život s velkými prsy už jsme popisovali ZDE.

Takovým nešťastnicím nezbývá než navštívit specializovanou prodejnu, kde jim nabídnou podprsenky, které by jim měly jakžtakž ulevit a navíc by měly podpořit siluetu postavy.

magazin.cz

Jak vybírat, aby podprsenka opravdu seděla?

  • podprsenka musí prsa držet pevně, ale na druhou stranu nesmí nikde škrtit
  • vždy ji zkoušíme na prostřední zapínání (máme tak šanci podprsenku případně utáhnout nebo naopak povolit)
  • zadní díl by měl být v rovině, rozhodně ne kdesi nad lopatkami
  • ramínka se nesmí zařezávat do ramen
  • košíček by měl být dostatečně prostorný a u velkých prsů pevný
  • kvalitní výztuž košíčku zaručuje správně tvarovaná prsa
  • spodní výztuž prsa pozvedne, ale nesmí se nikde zařezávat nebo dokonce zabodávat do těla
  • asymetrické velikosti ňader je možné doladit vycpávkami, jednoduše se dají tam, kde je potřeba prso trochu zvětšit

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 262