Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tloustne, aby mohla být Miss World

Anglická miss by chtěla být i nejkrásnější dívkou světa, nová australská topmodelka Alice Burdeu by chtěla sklízet méně kritiky. Obě mají něco společného. Jsou příliš vychrtlé a hatí jim to jejich plány.

Měla by přibrat

magazin.cz
O Alici Burdeu se rozhodně nedá říct, že je to děvče krev a mlíko. Na jedné fotce dokonce vypadá jako podvyživená.

Přesto se - podle nás neuvěřitelně - dostala až do finále reality show Australia´s Next Top Model, která vznikla podle amerického vzoru. Hledají se v nich krásné tváře, příští ikony módní branže. Alice jí, při vší úctě, podle nás rozhodně není.

Ale na našem názoru nezáleží. A asi ani na názoru australské veřejnosti, která vítězný verdikt v její prospěch ostře a dlouhodobě kritizovala. Nic naplat, osmnáctiletá Alice se stal "příští topmodelkou".

S kritikou se potýká dosud. Odpůrcům se nelíbilo, že dává špatný příklad dalším mladým dámám, které pak mohou mít dojem, že takhle mají vypadat, aby se také staly topmodelkami a mohly by se kvůli tomu snažit drasticky shodit "nadbytečná" kila.

Média i veřejnost navíc protestují už proti pouhému faktu, že televizní kanál Foxtel, který volbu nové australské topmodelky vysílal, tak hubenou modelku do soutěže vůbec přijal. Ano, i to je na hlavu padlé...

magazin.cz

Trend příliš hubených modelek je propírán neustále a vždy, když se zdá, že je na ústupu, vynoří se nový exces. Právě v australské soutěži se to hubeňourkami jen hemžilo, a to boji proti anorexii nejspíš moc neprospěje. Názor veřejnosti i odborníků je, že do soutěže měly být nominovány jen ženy, které vypadají zdravě.

magazin.cz

Plavecký šampión Ian Thorpe, který byl hostem soutěže, se k tomu nechtěl vyjadřovat. Ale jemu blízký zdroj uvedl, že vyhublé Burdeu stranou doporučil, aby si uvědomila, jak moc je důležité udržovat si zdravou postavu a fyzičku. Další host show Jodhi Meares řekla, že váha všech účastnic soutěže byla pod neustálou kontrolou, potvrdila, že Burdeu neměla žádné problémy s jídlem a netrpí tedy žádnými stravovacími obtížemi.

magazin.cz

“Alici hrozilo i vyloučení ze soutěže, musela přibrat, aby postoupila dál,“ řekla mluvčí soutěže. Jenže ani s několika kily navíc své dopůrce nepřesvědčila.

“Vypadá, jako by ji nedávno pustili z koncentračního tábora, tahle vychrtlina má prezentovat současný vkus a má být příkladem pro náctileté holky," zlobí se rodiče a dodávají: “To myslí ta stanice vážně? Proč tam tuhle vyhublou holku vůbec zvali?”

Na onlinových fórech jsou ještě tvrdší: “Jsem mrtvá, když ji vidím, jak se promenáduje v plavkách a všude jí trčí kosti. Krásné holky, které jsou tak akorát, z ní mohou mít deprese, že jsou tlusté.“

magazin.cz

Miss Anglie, taky bys měla přibrat!
Georgia Horsley, korunovaná královna krásy Anglie, je také skoro podvyživená. Teď se ale snaží přibrat, protože v soutěži o Miss World prý mají trochu rozum a chtějí na piedestal posadit jedině dívku s pěknými oblými křivkami. Plné křivky Georgie opravdu trochu scházejí.

"Porotci Miss World mají rádi přirozené křivky, nemají rádi vyhubliny, jaké potkáváme na předváděcích molech, takže se snažím jim vyhovět a přibrat,“ slíbila Miss England.

Její dieta se skládá například z rybího masa a hromady avokáda, které je prý skvělé pro kůži a vlasy. Georgia doufá, že domácí kuchyně od maminky zvětší její dosavadní míry. "Moji přátelé se nestačí divit, kolik toho teď sním. Miluju čokoládu, ale bohužel to na mě není vidět, mám prostě zázračný metabolismus a všechno rychle spálím."

Jedna z porotkyň Miss World potvrdila, že kosti a nula tuků už jednoduše nejsou in. Díkybohu... „Chceme apelovat na ženy celého světa, že krásné jsou jen ty, které jsou přirozeně zaoblené.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 780