Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Pouštní móda. Inspirace žhavým pískem

V módě podle beduínů či přehlídkách v poušti jedou Vogue, V Magazine nebo třeba i Pierre Cardin. Čím lidi poušť tak přitahuje?

Japonský Vogue: móda podle nomádů
Beduínské šátky omotané kolem hlavy, to byl hlavní atribut módní přehlídky nazvané „Píseň pouště“ pro japonský Vogue. Březen v japonském Vogue je ve znamení těchto beduínských šátků. Obyčejné kusy látky, které nomádi dennodenně nosí na hlavách, aby se v poušti chránili proti slunečním paprskům a písečným větrům.

Japonský Vogue z nich teď udělal hit. Šátky omotané kolem hlavy jsou prý horká módní novinka.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

V Magazine: divoké pouštní kočky
Módní tendence V Magazinu jsou také spojeny s pouští, tentokrát ale módu v poušti propagují kočičí superhrdinky. „Cat Power“.

Už známe dvě kočičí superženy v podání Naomi Campbell a Kate Moss, tentokrát si to jiné dvě kočičky rozdávají za pomoci svých drápků přímo uprostřed vyprahlé pouště. Máša Novoselová a Vika Kuropjatniková si jdou po krku.

magazin.cz

Za hledáčkem fotoaparátu stála fotografka Ellen Von Unwerth, holky oblíkala Charlotte Stockdale. Máša a Vika na sobě měly modely od Dieselu. Zlaté korzetové overaly oblečené nejen jako spodní prádlo. Boty a bunda jsou od YSL, sluneční brýle navrhla Linda Farrow.

Módní přehlídka Pierra Cardina uprostřed Dunhuangské pouště
Světové přehlídky jsou vždycky báječná podívaná a rok od roku je víc na co se dívat. Nedávno jsme mohli sledovat show Karla Lagerfelda pro Fendi na Velké čínské zdi, pak zase luxusně exotické modely Pierra Cardina v poušti.

magazin.cz
magazin.cz

Modely z Dunhuangské pouště sice byly určeny pro loňskou sezónu jaro/léto, ale než se to k nám dostane, proč se na to nepřipravit? Fotilo se na hoře zvané Mingsha nebo na Písečné hoře nedaleko Dunhuangu podél dobře známé Hedvábné stezky v čínské provincii Gansu. Představili tu kolekci asi dvou set modelů.

Přehlídku v poušti připravil Pierre Cardin a jeho šéfdesignér Sergio Altieri, který s ním spolupracuje už řadu let.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 303