Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Oblékli byste si lidskou kůži?

Modely jakoby z lidské kůže vážně existují. Je to nová móda? Je to nechutné? Možná to nejvíc ze všeho připomíná Mlčení jehňátek a psychopatického vraha, co se do lidské kůže toužil obléct.

Kolekce z lidské kůže
Olivier Goulet ušil kolekci, která vypadá, jako by byla celá z lidské kůže, ale není, je to opravdu jen syntetika. Alespoň tomu pevně věříme. Vážně... Je?

Tyhle prapodivné a hrůzu nahánějící modely nemají švy, jsou hladké a neuvěřitelně realistické. Vážně vypadají lidsky. Je to trochu jako druhá kůže, kterou si můžete obléknout místo kabátu nebo kostýmku.

magazin.cz
magazin.cz

Nevíme, kdo by si na sebe vzal třeba „koženou“ bundu na zip, to už je možná trošku za hranicí dobrého vkusu. Ani vestička nevypadá o moc líp a v sukni z falešné lidské kůže by to mohl být zajímavý večírek. Úlet na entou...

magazin.cz

Návrhář Olivier Goulet je Francouz, umělec, který šije či vyrábí spíše umělecká díla než nositelnou módu. Nebo si myslíte, že by jeho oblečení a doplňky z výše zmiňované kolekce šly vážně nosit na veřejnosti, aniž byste vzbudili rozruch a sousedé by na vás nepoštvali policii?

Svou úchylku či umělecké potřeby, jak kdo chce, dovedl Olivier Goulet do dokonalosti. Tyhle věci nejen vypadají jako lidská kůže, ale prý jsou takové i na dotek. Přitom jsou vyrobeny z čistě syntetických, organických materiálů.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz


Gouletova kolekce se nezdá divná jen nám, vzbudila pořádný rozruch i pohoršení hned po té, co se dostala do světa. Designér se ale brání, že nechtěl vyrobit nic samoúčelně nechutného a pobuřujícího, ale prý nás chtěl donutit k zamyšlení nad tím, jaký vztah máme ke svému tělu a jak si ho vážíme. A to se mu asi povedlo.

Tohle už je Photoshop...
A teď ještě z trochu jiného soudku. Toužili jste někdy po tom, abyste se ráno probudili v cizím těle, v cizí kůži? Že by se sen mohl stát skutečností? Nebo jsou následující fotografie jen zdařile upravenými kolážemi lidí, oblékajících si na sebe kusy těla někoho jiného?

magazin.cz
magazin.cz

Máte pravdu. Je to dílo Photoshopu. A také Nicole Tran Ba Vang. Co tím chtěla říct? Že přijde čas, kdy si kromě plastik, uměle prodlužovaných vlasů, nehtů, nafouklých rtů, zmenšených nosů budeme moci i ráno stoupnout před skříň s kůžemi a obléci si na sebe člověka, na kterého máme zrovna náladu.

Budeme si tedy místo kostýmků oblékat větší ňadra a menší zadky?

magazin.cz
magazin.cz

Chtěli byste nosit místo trička cizí prsa, místo kalhot zpevněný zadek a přes rameno tašku z lidské kůže? Je to nechutné, nebo by to mohl být hit? Co myslíte?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 472