Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Kalhotový hit letošního roku. Znáte?

Změny, které s sebou přináší nástup každé sezóny, se na jaře a v létě nevyhnou ani kalhotám.

Nejdůležitější změnou, kterou tato veledůležitá součást šatníku letos projde, je délka. Loni tolik oblíbená 3/4 délka bude letos nahrazena mnohem více šik 7/8. Jde o velmi praktickou délku, ke které se hodí jak ploché žabky či balerínky, tak i boty na vysokém podpatku či platformě.

Co se střihů týče, stále se nosí tradiční rovný, ale i ultraúzký a opět se vrací nohavice rozšířené do zvonu. Vzory letos poletí, a tak se nezdráhejte obléknout kalhoty poseté květinami, geometrickými vzory a dokonce opět i potisky, které napodobují srst divokých zvířat.

magazin.cz

S čím krátké kalhoty kombinovat?
Podle módních tvůrců se nemáme obávat výrazně barevných ponožek z jemných materiálů, které jsou jakousi odlehčenou variantou v současnosti tolik populárních barevných neprůhledných punčoch.

magazin.cz

Další tipy na jaro a léto
Na módním Olympu stále zůstávají legíny. Ty letošní by měly být z lesklých materiálů a navíc zdobené aplikacemi, například v podobě zipů. Opět ale záleží na odvaze dotyčné parádnice, nic totiž tolik nepřidává kila jako lesklý a postavu obepínající materiál.

Šortky jsou další součástí šatníku, kterou si mohou dovolit ženy všech věkových kategorií i proporcí. Nevěříte? Ano, opravdu je to tak, stačí jen při výběru a hlavně ve zkušební kabince přemýšlet. Není nad dobrou radu kamarádky, ale pozor, na nákupy s sebou berte jen ty, které jsou vám schopny říct do očí i to, že vypadáte jako strašidlo.

Při výběru střihů šortek se držte stejného pravidla jako při výběru kalhot. Jen dámy s velmi širokými kotníky a masitými koleny by měly volit spíše zkrácené capri kalhoty, ne kraťásky.

magazin.cz

Jak nakupovat kalhoty?
Na tohle téma jsem se už v minulosti zaměřila, ale malé opáčko nikdy není na škodu. V první řadě by vám kalhoty měly sedět, měla byste se v nich cítit jednoduše dobře - ani přiškrceně, ani z nich vypadávat.

Sázkou na jistotu je rovný střih a dostatečná délka. Střih zamaskuje nesymetrickou postavu, správná délka ji hezky protáhne.

U šortek platí, že pokud nemáte dokonalou postavu a není vám „-náct“, tak na ty v délce těsně pod zadek zapomeňte. Nejlépe působí délka ke kolenům a opět je ideální rovný střih. Nařasení přes boky či střih na tělo si mohou dovolit jen perfektně vysoustruhované krásky.

Maskovacího efektu dosáhnete i díky správnému „šisování“. To by mělo být jen uprostřed nohavic, tmavá barva na vnějších a vnitřních stehnech je hezký zúží. Nezapomínejte také na kapsy, pokud máte větší zadek, tak kapsy by měly být jen vzadu a to ještě uprostřed a pokud možno by neměly být přehnaně velké ani malé, zkrátka akorát.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 323