Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Modelky nad 70 let. Polonahé a... sexy?

Ve 20 se nám možná zdá, že čtyřicátníci jsou lidi pomalu nad hrobem, ve čtyřiceti ale změníme názor. Žít chceme v jakémkoli věku, i důchodci chtějí sex a hezky se oblékat. Nebo se živit modelingem...

Modelky Erwina Olafa už všechny překročily 70
Holandský fotograf Erwin Olaf je trochu rebel, nafotil sadu fotek s názvem „Vyzrálé“. Modelem mu stála celá řada důchodkyň. Tyhle fotky lidi hodně provokují a nutí je k diskusi nad tím, jestli i to, co není in podle předních stránek běžných časopisů, může být svým způsobem stejně krásné.

„Holky“ se tu vystavují v provokativním spodním prádle, za své poněkud povadlé křivky se nestydí. Je to skandál? Nebo je to naděje pro mnoho postarších dam, znak toho, že se nemusejí ani ve svém věku stydět za to, jak vypadají?

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Olaf tím chtěl říct, že lidé mohou vypadat sexy v jakémkoli věku. Měli bychom oslavovat svá těla, ať už jim je kolik chce. Je to mnohem lepší a zdravější než se pokoušet zaškatulkovat do průměru, který je stejně ale nepravdivý, protože ho určují sdělovací prostředky a v reálu vlastně průměr stejně vypadá úplně jinak.

Kdo žije jen proto, aby byl jako ti z časopisů a televize, bude velice brzy mít pocit, že jemu je těch 70 a ne těm dámám na těchto fotografiích. Kdo chce být jako modelky, může mít ze sebe depresi už v 25 letech.

Romantické reklamy zaměřené na důchodce
V časopisu Tush Magazine vykvetla tzv. „Mladá láska“. Už má sice několikrát přetočený tachometr, ale to nevadí. Zase to jen dokazuje, že kde je sebevědomí, tam věk nehraje roli.

U nás by se asi tyhle reklamy nechytly, protože naši důchodci jsou jiný druh. Jsou neudržovaní, často nevkusní, naštvaní na celý svět, komunismus jim sebral schopnost vážit si všeho, co mají a navíc ty směšné důchody jim ani nedovolují plácnout se přes kapsu.

Třeba v takové Itálii si ale babičky důchod užívají, mají asi víc peněz, ale je to hodně o psychice, nenadávají, sedí a klábosí s dalšíma stařenkami, mají růžové nehty, pěkné oblečení, úsměv na rtech a je radost se na ně dívat. Český důchod je tak trochu noční můra. A je to vina nás všech...

V Tush Magazine se toho ale nikdo nebojí. Modelka Jane Axell s modelem Billem Öhrströmem pózovali fotografce Calle Stoltz.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Senioři na pařížském předváděcím molu
Tahle sezóna bude nsjepíš patřit netypickým modelům a modelkám. Dokazuje to i přehlídka japonského návrháře Yohji Yamamoty, která otevřela 4 dny pánské módy. Je to letošní letní kolekce pro pány. Všem modelům už bylo minimálně 60.

magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2 081