Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hanka Mašlíková / foto: Korzo

Triky s tělem. Mám příšerná ramena!

Poradíme kouzla, která pomohou, když vás trápí příliš široká nebo příliš úzká ramena.

Často se probírá, jak pomocí správně zvolených hadříků zamaskovat velký zadek, široká stehna či neexistující pas. Najdou se ale dívky, které trápí široká či naopak moc úzká ramena. I v tomto případě je na místě pohrát si se střihem oblečení a vybrat pro sebe ty nejlepší kousky.

Široká ramena
Některé si je vypěstují sportem a zvláště plaváním, jiné se s nimi jednoduše narodí. Každopádně useknout si je asi nikdo nechce, takže jak tedy na ně?

Vsaďte na hlubší výstřihy (oválné či véčkové) a raglánové rukávy (mají šikmý šev) – ramena se tím opticky zúží a vy budete vypadat souměrněji. Slušet vám budou také topy se zavazováním za krk nebo tílka s úzkými ramínky. Pomohou vám také svislé proužky, dlouhé náušnice a brož umístěná blíže ke středu postavy.

Samozřejmě se vyvarujte vycpávkám, špatně padnoucím sakům či svetrům v oblasti ramen, širokým výstřihům, balónovým rukávům…


magazin.cz

Typickým příkladem postavy se širokými rameny je ta, kterou vlastní Hanka Mašlíková. Na fotografii je vidět, jak proporce vyrovná hluboký výstřih, který ramenům ubere na šířce.


magazin.cz

Také Iva Kubelková má ramena širší než boky. Tady jí dobrou službu udělala úzká ramínka uvázaná za krkem a výstřih do špičky.


Úzká ramena

Pokud vás trápí opačná disproporce, a sice úzká ramen, kdy vaše silueta může připomínat tvar hrušky, zkuste následující triky.

Nesoulad postavy vyrovnáte volnějším oblečením či nabranými rukávy. Noste saka s vycpávkami (zapomeňte ale na ta z osmdesátých let, kdy se vycpávky přiznávaly, vy se poohlédněte po kvalitně ušitém modelu s nenápadně vsazenými ramenními vycpávkami), vsaďte také na špičaté klopy a to nejen u sak ale i kabátů.

Co se výstřihů týče, tak vám budou slušet lodičkové a rovné výstřihy. Zkuste i takzvané netopýří rukávy, které budou povlávat kolem vašeho těla a ramena opticky rozšíří. Pomohou vám také šátky či pašmíny, které elegantně přehoďte přes ramena. Zkuste i široká ramínka, jak u tílek, tak i u šatů či plavek – budou vám slušet.


A univerzální rada na závěr: Problémové partie zahalte do tlumených barev a pozornost odveďte na jinou část postavy výrazným detailem – šálkou, šperkem či zajímavým vzorem.

magazin.cz

Eva
Čerešňáková maskuje disproporci mezi úzkými rameny a širokými boky dobře padnoucím sáčkem s vycpávkami.


magazin.cz

Doktorka Kateřina 
Cajthamlová má větší spodní partie a tak její úzká ramena ještě více vyniknou. Pomáhá si výraznými šperky, saky a šátky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 200