Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podpatky / foto: shutterstock

Podpatky pomáhají při sexu

To, že vysoké jehlové podpatky škodí nohám, je známé. Nyní ale odborníci varují, že i nošení plochých bot může škodit zdraví.

Pediatři, odborníci na zdraví nohou, jsou znepokojeni, jak roste počet zranění způsobených nošením baletek a plochých páskových sandálů. Takové boty jsou sice pohodlné, ale mohou působit bolesti nohou, mozoly, bolesti lýtek a zad a dokonce i artritidu.

"Během posledních tří nebo čtyř let pozorujeme značný nárůst v četnosti problémů působených nošením plochých bot. Jen za minulý týden jsem ošetřoval čtyři takové pacientky," tvrdí Dr. Mike O´Neill, mluvčí Spolku ortopedů.

Italští vědci dokonce přišli na to, že ženy, které nosí tří až pěticentimetrové podpatky, mívají více uspokojivý sexuální život. Je to tím, že držení těla, které si podpatky vynucují, posiluje svaly pánevního dna. A je známo, že svaly pánevního dna hrají v sexuálním životě žen významnou roli. Neznamená to ale, že by ženy měly odhodit ploché boty a nazout se do bot s jehlami.

"Dlouhodobé nošení velmi plochých bot může působit problémy a totéž platí i o botách s velmi vysokými podpatky. Nohy nejsou uzpůsobené k nošení extrémních bot. Ideální podpatek je tak dva a půl centimetru vysoký," dodává doktor O´Neill.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 256