Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Reserved

Legíny jsou hitem příští sezóny

Jedni je nenávidí, druzí milují. Dlužno dodat, že je nenávidí hlavně mužská část lidstva a miluje ženská a hlavně ta s dokonalými křivkami. Ano, jde o legíny.

Legíny, víceméně v podobě, ve které je známe i dnes, spatřily světlo světa v osmdesátých letech. Od té doby se pravidelně v lehce obměněné verzi vrací a v nadcházející sezoně budou dokonce horkým hitem číslo jedna. Na molech se nedávno objevily ty z lehounkých téměř průsvitných materiálů, poseté květinami a nebo elegantně černé.

Co se barev týče, zapomeňte na fosforově jasné barvy, které hrály prim právě v osmdesátých letech. Letos vedou černá a šedá, přírodní tóny od béžové po čokoládovou a nebo bílá. Střih legín je odvozen od vaší postavy, stylu a samozřejmě také míry odvahy. Nosí se krátké legíny v délce ke kolenům, do půlky lýtek a nebo až ke kotníkům.


Důležité je vše dobře zkombinovat. Rozhodně pamatujte na vyváženost, ale i toto není dogma, které se nesmí porušovat. Jednoduše, když se na to cítíte, oblékněte si černé legíny, vysoké kozačky, sexy top na tělo a přesto krátkou bundičku do pasu. Zřejmě pohodlněji se ale budete cítit ve vyvážené kombinaci legín či kamaší s rozevlátým topem, přes který hoďte kožešinou vestu a na nohy nazujte kozačky lemované kožešinou, a budete hvězda.



Legín se určitě nemusí vzdávat majitelky ne zrovna dokonalých nožek. Stačí jen dodržet pár pravidel. Legíny sice zakryjí „kosmetické“ nedostatky typu jizva, žilky, špatně oholené nohy atd., ale nezakryjí nedostatečnou siluetu postavy, tu naopak nemilosrdně zvýrazní. Nejjednodušší je obléci úzké kamaše či legíny pod šaty či dlouhý top, které leccos zakryjí.


Majitelky většího pozadí či silnějších stehen si mohou pomoci sukní áčkového střihu nebo širšími šortkami, pod které natáhnou legíny. Sukně či šortky by měly být spíše jednobarevné, co se vzoru a barev legín týče, můžete se, pokud máte úzká lýtka, odvázat. Ani nohy do X vás nemusí v nošení legín limitovat, obujte si k nim jednoduše vysoké kozačky, které disproporce vyrovnají. Óčka schováte do šortek rovného střihu, krátké nohy prodloužíte botami na podpatku a letos nejlépe na klínovém.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 144