Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: vanderglas.com.au

Nechutné šperky – prstýnek ze zubů, vlasový náhrdelník…

Lidé občas nevědí, čím své milované potěšit. Tady je jeden nápad: jen se dívejte, jak se jim rozzáří tvář, až otevřou krabičku a uvidí prstýnek s vašimi zuby.

Australská umělkyně Polly van der Glasová vyrábí z donesených zubů dosti bizarní šperky. Svůj úsměv tak můžete věnovat doslova: v širokém prstenu se stoličkami nebo třeba jako přívěsek, do něhož dáte zasadit své řezáky.


Polly říká, že začala s darovanými zuby od příbuzných a přátel, "kteří byli tak laskaví, že nabídli část sebe sama". Zuby sterilizuje a zasazuje do šperků. Podle agentury Ananova přiznává, "že zuby jsou těžko k sehnání", a tak přijímá i dary od cizích lidí.


Osmadvacetiletou Australanku prý k tomuto druhu umění inspiroval její dědeček, který byl profesorem mikrobiologie ve fakultní nemocnici v Melbourne.

"Vlasy, zuby i nehty už sbírám léta. Mám je v krásných sklenicích různě po bytě. Fascinuje mne jejich textura a variace barev. Když nehty dáte do sklenic, vypadají jako krásné mušličky," dodává Polly.



Její umění ale není levné. Třeba prsten s jedním lidským zubem přijde v přepočtu na 7 000 Kč.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 299