Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jessica Alba / foto: Shutterstock

Zapomeňte na originalitu. Ideálem krásy je průměrnost!

Ideálem je typická žena, nikoliv exotická krasavice.

Jen málokterá žena by byla ráda, kdyby byla označována jako „paní průměrná“. To zkrátka není ten nejlepší kompliment, jaký lze zvolit.

Průměrná žena je nejkrásnější

Přitom by ale měl být! Vědci propočítali poměry ideálního obličeje a zjistili, že koresponduje s obličejem typické, tedy průměrné ženy.

Samozřejmě je otázkou, nakolik lze krásu měřit vědeckými metodami. Vězte však, že nejdůležitějšími nástroji je měření vzdálenosti mezi očima a vzdálenosti, jež dělí ústa a oči.

Ideální míry přitom právě korespondují s typickou ženou. Tedy takovou, jakou na ulici potkáte nejčastěji.

Stačí trocha péče
Jedná se o další z řady studií, která všem ženám nespadajícím do vyvoleného okruhu krasotinek, zvedá sebevědomí. Nedávno se například ukázalo, že muži preferují zakulacenější, tedy běžnější postavy, před vyzáblými. A navíc – nebaží po dívkách s dlouhýma nohama.

Pochopitelně záleží na tom, co která žena se svým průměrným obličejem následně provede a zda ho zdůrazní nebo naopak utlumí.

Průměrný a tím pádem ideální obličej mají také hvězdy jako Jessica Alba, Liz Hurley nebo Shania Twain. Ty se ale mohou spolehnout na armádu stylistů, kadeřníků a kosmetiků. Možná proto se mohou zdát na první pohled krásnější než ženy, které potkáte na každém druhém kroku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 84