Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: F&F

Móda osmdesátek se vám nakonec zalíbí! Uvidíte…

Móda inspirovaná hity osmdesátých let je tu už několik sezón.

Někdo se do typických hadříků z té doby zamiloval na první pohled, někomu se legíny, dlouhé topy, výrazná ramena apod. absolutně nelíbí. Máme pro vás návod jak na osmdesátky vyzrát, být in a vypadat dobře.

Overaly
Tento druh oblečení je snad synonymem pro osmdesátá léta, nic pro ně není typičtějšího než kalhoty a top v jednom. Pro někoho jde ale o natolik extravagantní kousek, že se pro něj nedokáže rozhodnout. Přitom současné overaly jsou střižené tak, že sluší téměř jakékoli figuře. Jejich vršek může zakrývat ramena, ale také je nechat koketně vykukovat ze sexy korzetu. Kalhoty by měly být spíše volnějšího střihu, aby vám bylo v overalu co nejpohodlněji.

Prodloužené topy
Topy, které sahají pod zadek, jsou dalším kouskem oblečení, za který bychom měly osmdesátým letům děkovat. Pod dlouhé triko či svetřík se totiž dají schovat silnější stehna či větší zadek a výsledkem nebude neforemný vzhled, ale sexy ležérní outfit. Zvlášť, když top zkombinujete s na tělo střiženými kalhotami či legínami.

Legíny a harémové kalhoty
Dalším už několik desítek let starým hitem jsou již zmiňované legíny. Nesmrtelný kousek šatníku, který jsme před pár lety nosily maximálně na doma, se vrátil už před několika sezónami do našich šatníků. Letošním hitem jsou legíny jakoby z kůže či z latexu. Dalším typem kalhoty, které spatřily světlo světa v osmdesátých letech a teď se snaží dostat do našich současných šatníků, jsou takzvané harémové kalhoty, které mají vždy velmi široké nohavice.

Kožené bundy
Křivák nesměl svého času chybět v šatníku žádného správného rockera či metaláka. Dnes se do podobně střižených bund oblékají parádnice, které vědí, co letí. Na výběr je hned několik verzí – s dlouhými rukávy, s krátkými, a nebo dokonce i kožená vesta a la křivák.

Kotníčkové boty
Boty ke kotníkům a nebo lehce nad ně v osmdesátých letech doslova letěly. Dnes se v trochu pozměněné podobě vrací. Noste je k sukním či kalhotám, hodí se ke všemu. Nejlépe ale vypadají ke krátkým úzkým nohavicím v délce lehce nad kotníky, které nohy trochu odhalují.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 132