Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Pudr – spolubojovník proti mastnotě

Jelikož už z prvního článku miniseriálu o líčení víte, jak správně aplikovat make-up, můžeme přistoupit k dalšímu kroku a tím je zafixování podkladu pudrem.

Složení pudru by vám mělo zajistit dokonalé zmatnění pleti a také její vystínování a tím pádem i optickou úpravu nedostatků v rysech obličeje.

Sypký nebo tuhý?

Ideálním pomocníkem by vám měl být sypký pudr, který preferují i profesionálové. Bohužel ten je díky svému velkému balení nepraktický k přenášení v kabelce. Tam by měl mít místo kompaktní pudr, který se vám navíc do věcí hned tak nevysype.

Na problematickou pleť vždy používejte tuhý pudr, sypký by vaše nedostatky zbytečně zdůraznil. A ještě jedna rada, tuhé pudry obvykle trochu ztmavnou, tak si při jejich výběru dejte pozor a vybírejte raději o něco světlejší.

Nanášení pudru
K aplikaci pudru použijte velký štětec, kterým veďte tahy po směru růstu chlupů, aby výsledek byl co nejpřirozenější. Přebytečného množství pudru se snadno zbavíte lehkým oklepnutím štětce o okraj krabičky. Nevynechávejte žádnou část obličeje včetně očí a rtů – lépe vám pak budou držet stíny a rtěnka.

Na problematickou pleť použijte k nanášení pudru vatový tampon či speciální houbičku, zvětší se tím jeho množství a lépe se zakryjí nedostatky. Navíc vatový tampon můžete vyhodit, houbičku pravidelně vyprat – vyvarujete se tak vpravení mastnoty do pudru, který tím ztvrdne a je nepoužitelný.

Barvičky

Obecně platí, že by barva pudru měla odpovídat barvě make-upu. Nejlépe tedy nakupujte make-up a pudr od jedné značky, vyvarujete se tak neladu mezi podkladem a fixátorem.

Pakliže netoužíte po barevném efektu pudru a chcete jen pleť zmatnit, poohlédněte se po sypkém bezbarvém pudru.

Oblíbené tónovací pudry si nechte jen na letní období, kdy má váš obličej už trochu barvičku, v zimě byste si nesprávnou aplikací bronzeru mohla na světlé kůži způsobit nehezké skvrny.

Obličej máme sjednocený, nedostatky jsou zakryté, pleť je tedy připravena na další krok a tím je nanášení očních stínů. A na ty se podrobně podíváme příště.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 15