Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak si vybrat lesk na rty?

Na trhu je jich spousta. Který je pro vás ten pravý?

Rtěnka nebo lesk? V létě jasně vyhrává lesk na rty! Na trhu je spousta druhů lesků, některé jsou čiré, jiné obsahují třpytky nebo barvu. Jenže který je ten pravý? Vaším vodítkem při výběru lesku by neměly být pouze módní trendy, ale především odstín vaší pokožky. Ten je podle vizážistů velmi podstatný, protože nejlepšího efektu se docílí kontrastem mezi barvou kůže a líčidel.

Zadáno pro snědé kočky
Pokud jste opálená nebo platíte za takzvaný „jižní typ“, jsou pro vás ideální studené odstíny. Proto byste si měla vybírat ty lesky na rty, které nemají žlutý nebo oranžový nádech. Skvělou volbou může být například malinový odstín, všechny tóny fialové či levandulové.

Náš tip:
Watershine Gloss, Maybelline (asi 99 Kč) .

Trocha žáru pro bledule
Jste „bledule“ nebo „ledová královna“? Pak určitě sáhněte po lescích teplejších barev. Ideální pro vás jsou tyto odstíny – broskový, hnědý, zlatavý (a všechny barvy do zlata) nebo korálově červený.

Náš tip: Juicy Tubes 100% Natural Origin, Lancome (asi 470 Kč).


Pusa: přidat nebo ubrat?
Jedno byste však měla vědět: Lesky opticky zvětšují rty. Pokud tedy chcete svůj „ústní potenicál“ trochu rozšířit, volte čiré lesky se třpytkami nebo světlejší odstíny. V opačném případě sáhněte po tmavších a sytějších barvách.

Jízda na neutral

Hledáte zlatou střední cestu? Tou jsou v případě lesků všechny béžové odstíny. Dobré jsou i čiré lesky, které pusu zdůrazní a sluší víceméně každému.

Náš tip: Lesk na rty s bambuckým máslem, L´Occitane (asi 285 Kč)

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 27