Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sxc.hu

Plochá dráha? Triky, jak už nebýt!

Malá prsa? Pokud víte jak na to, žádné neštěstí.

Každý typ ženské postavy má své výhody a nevýhody – to si zkuste říci, když budete opět přemýšlet na návštěvou plastického chirurga. Zvětšení poprsí vás ale také nemusí stát jmění, někdy stačí svým tvarům jen trochu pomoci. Rovné, chlapecké postavy si co se týče oblékání naopak často mohou dovolit to, co plnějším ženám dopřáno není. Co to znamená, když se řekne rovná postava?

Sportovní rovnou postavu máte, jestliže je váš hrudní koš spíše rovný nebo široký, pas je méně znatelný a linie boků a stehen je rovná.

magazin.cz

Rovná je dobrá
Rovná postava s menším poprsím ale zdaleka ještě nemusí vypadat nežensky. Jen si vzpomeňte na princeznu Dianu nebo Jackie Onassisovou. Rovnou postavu máte také v případě, že nejste zcela štíhlá, ale poprsí vám přesto do vínku dáno nebylo. Jestliže přibíráte, máte sklon nabírat po celém těle.

Slušet vám budou především klasické, hladké linie s nezdůrazněným pasem. Pokud máte celou postavu rovnou a štíhlou, můžete nosit živůtky a nemusíte se zříkat ani pásků. Ovšem u halenek, sukní a kalhot se držte raději rovných střihů.

magazin.cz

Co s pasem?
Máte-li však zároveň k malému poprsí plnou postavu, pas v žádném případě nezdůrazňujte. Pásky dejte bokem a zařaďte do šatníku volné haleny, tuniky, delší svetry a jednořadová saka se svislými liniemi. Pokud zatoužíte po zvýrazněném pase, je lepší iluzi vytvořit rozšířením ramen, například vycpávkami, což se úspěšně dařilo právě lady Dianě.

magazin.cz

Co na sebe?
Jaké látky jsou pro vás ideální? Určitě lehké, husté tkaniny, které dobře drží tvar. Pokud máte ráda měkkost, poddajnost a splývavost, mohou být i těžší tkaniny. Obecně platí, že lesklé materiály přidávají na objemu, využijte toho proto ve svůj prospěch a noste topy z lesklé viskózy, saténu nebo hedvábí.

Ovšem to, co vám samozřejmě pomůže nejvíce, je správně zvolená podprsenka. Určitě nezavrhujte vyztužené podprsenky s vycpávkami. Čím více, tím lépe.

magazin.cz

Pomozte si triky
Módní stylisté mají v zásobě také další tipy, jako jsou například vodorovné linie nebo náběry v prsní partii k dosažení iluze většího objemu. Vhodným detailem jsou také například kapsy na prsou nebo bohatší vypracování živůtků. To samozřejmě platí jak pro šaty i halenky, ale i například vrchní díl plavek.

Zdobení, korálky, peří, krajka a podobně přidá na objemu – toho, že zároveň také zavede oči okolí na váš dekolt, se pak již bát nemusíte. Velmi vhodné je ve vašem případě také vrstvené oblečení, twinset v podobě topu a vestičky nebo svetru je tedy naprosto ideální.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 32