Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Takhle rozhodně ne! / foto: Shutterstock.com

Proti akné s laserem! Už nikdy ne s kapesníčkem!

Seznamte se s novou účinnou metodou pro boj s akné.

Pupínky, jizvičky a nevzhledné jizvy na obličeji rozhodně nepatří k něčemu, co by člověku zvedalo sebevědomí a zlepšovalo náladu. I když se s akné dá docela normálně žít, bez něj je to rozhodně příjemnější. Zákeřnost této choroby totiž spočívá v tom, že postihuje hlavně mladé lidi ve věku, kdy se chtějí líbit a kdy si budují svou pozici v kolektivu vrstevníků na střední či vysoké škole nebo v prvním zaměstnání. A s poďobaným obličejem se něco takového dělá dost těžko.

Proto už od nepaměti lidé zkoušeli a vymýšleli různé způsoby, jak se protivné kožní nemoci zbavit, od prapodivných lektvarů přes antibiotika, vitamíny a hormony až po mechanické odstraňování pupínků nebo dokonce vymrazování pomocí tekutého dusíku. Dodnes se však neobjevil žádný prostředek, který by pomohl stoprocentně, natrvalo a všem.

Před Po

Zázračný laser
Ale moderní medicína přece jenom pokročila a našla způsob, který nezanáší organizmus žádnými jedy ani neničí pokožku, a přitom je vysoce účinný. Jde o léčbu laserem.

Příčinou akné je zvýšená funkce mazových žláz, jejichž drobné vývody na povrchu kůže se snadno ucpou a pak dojde k zánětu nahromaděné tekutiny. Vlivem hormonálních změn (např. v pubertě nebo v těhotenství) se stává pleť mnoha lidí citlivější a problém je na světě. Díky laseru se však dá většina projevů akné potlačit nebo alespoň výrazně zmírnit. Velmi dobré zkušenosti s tímto zařízením mají například lékaři i pacienti z Esthe - kliniky estetické medicíny v Praze.

Jak to funguje?

Lehčí formy akné se ošetřují biostimulačním laserem, u rozsáhlejších projevů se osvědčil diodový laser smoothbeam se speciálním chlazením kůže, které během zákroku chladí tkáň a redukuje bolestivost. Kromě toho se před zákrokem aplikuje na ošetřované plochy speciální znecitlivující krém.

Laserová terapie působí jak na akutní projevy akné, tak i jako prevence proti dalšímu zanícení a zbytnění mazových žlázek. Rovněž se s její pomocí vyhlazují staré jizvičky.

Jak dlouho to trvá?

Ošetření se provádí většinou třikrát po sobě s odstupem jednoho měsíce. Určitou dobu potom je ještě třeba chránit se před přímým slunečním světlem a používat krémy s UV filtrem. Jako vhodný doplněk léčby se doporučuje také laserová gelová maska, která zklidní pleť a podpoří hojení zanícených míst.

Pod lékařským dohledem

Laserové ošetření je neinvazivní a nepoškozuje kožní povrch. Někdy se objevuje začervenání pokožky, které mizí do několika dnů. Puchýřky či stroupky se vyskytnou jen velmi ojediněle.

Samozřejmě, že ani tato metoda není všemocná a nepomůže úplně každému.

„Proto se u nás na klinice klientům věnuje zkušený odborný lékař, který nejprve provede vyšetření, zhodnotí situaci a následně doporučí nejvhodnější variantu,“ říká MUDr. Květa Gazdíková z Esthé laser clinic a dodává, že ve velké většině případů se podaří najít řešení a přinést výraznou a trvalou úlevu od problému, který mnoho lidí trápí a působí jim nepříjemnosti v běžném životě.

Nyní navíc na klinice Esthé laserové a estetické mediciny probíhá akce „Přiveď mámu nebo kámošku a dostanete slevu 10% na libovolný laserový zákrok, mikrodermabrazi a neinvazivní redukci tukové tkáně“.

Tak proč to nezkusit?!
Více na www.esthe-laser.cz.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 20