Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Klobouk zkrášlí každou ženu / foto: SXC.hu

Jak na klobouky a kloboučky? Jsou tak šik!

Pořídila jste si během letní dovolené slušivou pokrývku hlavy? Zalíbila se vám elegance kloboučků a ráda byste své okolí překvapila ležérní elegancí, když si vyjdete ven v letních šatech a klobouku?

Tvar klobouku
Ze všeho nejdříve byste měla vědět, jaký klobouk vám bude slušet. Dobrým vodítkem vám bude tvar vašeho obličeje.

Jestliže je váš obličej spíše kulatý nebo oválný, budou vám lépe slušet hranaté tvary, které nebudou zbytečně zdůrazňovat kulatost obličeje.

Pokud máte obličej spíše široký, bude vhodný menší klobouk, který vám nebude přidávat objem do šířky. V úvahu je však třeba při výběru brát také ozdoby na klobouku a jeho materiál.

Vaše silueta a klobouk
Přestože vybíráte jen pokrývku hlavy, při výběru by vás správně měla zajímat celá silueta. Podívejte se na sebe do zrcadla, ve kterém v ideálním případě uvidíte celou postavu. Klobouk totiž může trochu pozměnit vaše proporce, a to příznivě, ale i negativně.

Jste štíhlá, drobná žena a zatoužila jste po obrovském klobouku, ve kterém se váš malý obličej skoro ztrácí? Nebo máte naopak široká ramena a jste plnoštíhlá? Pak se na sebe dobře podívejte do zrcadla, zda na vás malý klobouček nepůsobí komicky.

Přesně na hlavě
Pro vaši orientaci se doporučuje, aby krempa klobouku nepřesahovala šířku ramen. A pokud se nejedná o nějaký módní výstřelek, klobouk by měl pevně sedět na hlavě, aby vám při prvním zavanutí větru neulétl.

Pokud skloníte hlavu, klobouk by vám neměl přepadnout dopředu a měla byste si ověřit, že temeno hlavy se může dotknout vrcholu dýnka klobouku, jehož boční strany by rozhodně neměly být širší než obličej.

Jaký účes, když chcete mít na hlavě klobouk
Je vhodné předem zvolit účes, protože i ten bude mít vliv na velikost klobouku a jeho styl. Dlouhé vlasy splývající zpod klobouku příliš pohledné nebývají.

Mnohem lépe a elegantněji působí, jestliže vyčešete vlasy nahoru a stočíte je do uzlu anebo svážete vzadu. To ale mnohdy vzhledem k objemu vlasů znamená o číslo větší klobouk.

Kloboučky jsou vhodné pro malé postavy

Ženy, které nebyly obdařeny vysokou postavou, mohou klobouků využít ve svůj prospěch. Netýká se to jen letních kreací, ale především klobouků nošených v zimním období, které bývají leckdy přijatelnější alternativou než čepice. Jestliže si nasadíte klobouk, bude to podobné, jako byste o pár centimetrů povyrostla.

Víte, jak se vlastně klobouk má správně nosit? Klobouk se nenosí posazený dozadu, jako byste měla nad hlavou aureolu, ale pěkně posazený do čela. Jestliže si jej správně nasadíte tak, aby zase nebyl níže než nad obočím, budete zároveň ještě nucena se narovnat, abyste viděla pěkně před sebe. Někteří módní stylisté proto doporučují klobouky nejen pro optické zvýšení postavy, ale i sebevědomí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3