Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: bonprix.cz

Pořiďte si základ šatníku... a kombinujte do nekonečna!

To musím mít! Máte také tento pocit, když se zadíváte na krásný kousek oblečení do výlohy?

Ne vždy však musí žena ve svém šatníku skutečně všechno, co se jí líbí. Některé kousky oblečení ale nestárnou, a i vy byste je měla ve své garderobě mít...

Tomu, co by „každá žena měla mít“, se říká jádro šatníku. Ono jádro totiž nakonec je skutečně také tím, co nejčastěji nosíme. Módní stylisté jádro šatníku mohou poněkud upravit každé ženě a míru, každá žena také zvolí daný kus oblečení, aby jí vyhovoval svou barvou, střihem a typem.

Jde však vždy o tzv. chytrý šatník, kde je možné jednotlivé kousky vhodně kombinovat a vytvářet mnohem větší počet kombinací s nižšími náklady.

magazin.cz

Černou můžete kombinovat do nekonečna.

Zvolte základní barvu

Základním pravidlem je zvolit si svou základovou barvu, ke které budete inklinovat, abyste mohla snadno kombinovat sukně, kalhoty, saka, bundy i kabáty s botami a kabelkami.

K oživení pro různé příležitosti se pak postupně doplňují topy, halenky, svetříky a šaty, u kterých se můžete stylisticky „vyřádit“, protože základ je jasně daný a díky jednotné základové barvě bude možné vše sladit.

Ve většině případů volí ženy černou, tmavohnědou, šedou nebo námořnickou modř, univerzální je také bílá, i když mezi vhodné základové barvy nepatří.

magazin.cz

Dobře padnoucí džíny budete nosit „do roztrhání“.

Černá je základ
Klíčem ke kombinování bývá tradičně černá, pokud chcete zároveň také snížit výdaje na nákupy oblečení a ušetřit svůj čas. Černá se ve svých odstínech neliší, a proto i když si koupíte sako a kalhoty v odlišných značkách, bude možné je nosit společně.

Podobné je to i s námořnickou modrou, obtížnější je již volit hnědou a šedou tak, aby se jednalo o podobné odstíny. Vedle těchto neutrálních odstínů pak můžete volně kombinovat barvy pastelové nebo výrazné, a to již zcela v závislosti na vašem typu, podle toho, co vám sluší.

Podobně pak vybírejte také obuv, kabelky a doplňky. Zatímco kabelku je vhodné si pořizovat alespoň se základní představou, k jakým botám se bude hodit, bižuterii je vhodné mít v nejrůznějších barvách, abyste mohla vždy zvolit ideální velikost i barvu. Bez jakých kousků oblečení se tedy neobejdete?

magazin.cz
Malé černé – večer elegantní, přes den je změníte třeba krátkým bolerkem.

Základní kousky
Univerzální jsou téměř legendární malé černé. Pokud přes ně přehodíte svetřík nebo vypasované sako na zavazování v pase, budete mít další kombinaci. Podobně nesmí chybět kvalitní kalhotový kostým a sukně do tvaru písmene „a“.

Výrazně tvarovaným postavám sluší kabátek s krátkými rukávy a páskem ve stylu safari, který využijete v létě i na podzim.

Chybět nesmí lehké svetříky s krátkými rukávy a trička z kvalitního materiálu s límečkem. Vyplatí se investovat do kvalitních a dobře provedených džín, které vám však dokonale sedí. Dejte si klidně načas s jejich výběrem, džíny bývají natolik frekventované volnočasové oblečení, že je skutečně vynosíte – ale jen v případě, že vám dokonale padnou.

Módní stylisté doporučují pak základ toho, co ve vašem šatníku nemusí chybět, jednoznačně upravit podle vašeho věku, životního stylu a osobnosti, abyste se v oblečení cítila co nejlépe.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 8