Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Max Mara

Velbloudi jsou sexy. Hlavně na ženách!

Určitě už víte, jak vypadá barva, které se říká velbloudí. Nelze si jí nevšimnout ve výlohách, protože patří k trendům pro letošní zimu. Pokud jste si ještě nic ve velbloudí nepořídila, udělejte to nyní, je sexy…

Někdy bývá nazývána dokonce snad nežhavější barvou oblečení a doplňků pro tuto zimu. V každém případě však jako jedna z neutrálních barev zaujala čestné místo hned vedle královny černé. Barvu v odstínu velbloudí srsti objevili pro tuto sezónu světoví designéři a spojili velbloudí barvu s podzimem a zimou. Najdeme ji v kolekcích Prady, Gucciho, Fendi, Hermese a mnoha dalších.

magazin.cz

Buďte in
Pokud tedy nepatříte mezi průkopnice, které jsou první, kdo obléká horké novinky, pořiďte si ji nyní… Ve chvíli, kdy je stále „in“, ale bylo již možné ověřit, jak může být kombinována s ostatními a s jakou oblibou si ji ženy zařadily do svého šatníku.

Letošní sezóna tedy již prokázala, že velbloudí barva je nejuniverzálnější neutrální barvou letošního podzimu a zimy, díky tomu, že velbloudí barva je dokonalou kombinací barevných tónů. Od máslových jemných tónů až po okrové skotské.

Univerzální barva
Jak velbloudí barvu kombinovat s ostatními kousky ve vašem šatníku? Jedná se o barvu neutrální, proto je možné ji, stejně jako černou, šedou, tmavomodrou či béžovou, kombinovat s mnoha dalšími odstíny.

Vyzkoušejte ji především s tóny teplými, ostře růžovou, čokoládově hnědou. Výborně však bude barva velbloudí srsti ladit také k dalším neutrálním tónům jako je černá či antracitová.

magazin.cz

Nadčasový kus
Nejčastěji se setkáte s okrovou barvou, která dostala název velbloudí, u kabátků. Ty jsou letos nepostradatelným kouskem v zimním šatníku. Nosí se různé materiály, střihy a barvy, ovšem dlouhodobě nejoblíbenější jsou právě kabátky, kterým se říká s oblibou „kamelky“.

Mohou být přímo z velbloudí srsti, ale jako levnější varianta postačí i model ve stejné barvě. Navíc si můžete být jistá, že investice do kabátu v barvě velbloudí srsti není investicí, které budete za rok litovat, protože módní trendy budou již diktovat zcela odlišné odstíny a materiály.

Velbloudí kabátek totiž představuje klasiku, která se ve vaší skříni zabydlí natrvalo. Evergreen v podobě kamelky nosí nyní třeba Kate Hudson nebo Michelle Obama. Také stylisti a módní návrháři potvrzují, že kabát z velbloudí srsti patří v šatníku u žen i u mužů ke klasice, která vždycky přečká sezonní hity jiných barev. Barva velbloudí srsti v nás evokuje kvalitu a nadčasovost, navíc je takový kabát vhodný pro všechny věkové skupiny.

magazin.cz

Z historie
Jen pro zajímavost se seznamte s historií kožíšků ze skutečné velbloudí srsti, pokud byste navzdory názorům ochránců zvířat zatoužila místo imitace po skutečném velbloudím kabátku. Zdaleka ne každý druh velbloudí srsti je použitelný na výrobu vlny, jak byste si možná myslela. Kabátky se šijí ze srsti asijského dvouhrbého velblouda, který žije hlavně v jihozápadní Číně a Mongolsku. Tento dromedár má velmi jemnou, hebkou srst srovnatelnou co do jemnosti a kvality s nejkvalitnější ovčí vlnou zvanou merino.

Když si pohladíte tkaninu z velbloudí srsti, zjistíte, že je velmi příjemná, hřejivá a lehká. Jako všechna přírodní vlákna živočišného původu i velbloudí srst skvěle izoluje od chladu i tepla. Navíc jsou vlákna prodyšná, tyto vlastnosti jsou využívány v přikrývkách a pro výrobu kabátů.

Velbloudí srst je však velmi drahá, proto se většinou míchá s ovčí vlnou. Takový kabát je pak velmi kvalitní, hřejivý a lehký. Samozřejmě se v případě kabátku ze skutečné velbloudí srsti nejedná o levnou záležitost, na druhou stranu jde o kousek, který z vašeho šatníku nebude mít důvod zmizet. Každý rok se navzdory měnícím se trendům budete ráda vracet ke stálicím na pomyslném módním nebi.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 14