Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
ilu / foto: shutterstock.com

Zimní trendy: Klobouky, čepice a ušanky

Čas čepic ještě letos přijde! A vy se na něj pořádně připravte. Tady jsou favorité pro tuto sezónu.

Kožešinové ušanky
Je fuk, jestli dáte přednost beranici, nebo ušance z „pravého králíka“. Jedno je jasné – ušanky teď vedou, a to nejen v Rusku! Třeba módní návrhář Jean Paul Gaultier jim tak propadl, že navrhl vlastní kolekci ušanek, inspirovanu mongolským folklórem.

Pravda, nosit na hlavě chundelatou čapku s výraznými červenými ornamenty asi nezvládne každý. Ale to nevadí, obyčejná ušanka vám letos úplně postačí. Nejen, že vás zahřeje, ale i okrášlí.

magazin.cz


Pletená čepice XXL

Je výrazná a dokáže dát vašemu outfitu ten správný šmrnc. Módní guru radí, abyste si čapku celou nenasadily, ale spíše ji nechaly trochu trčet na hlavě a tím zvýraznily její velikost.

Tato pokrývka hlavy se hodí ke všem kabátům a skvěle vypadá i v kombinaci s maxi šálou. Vzhledem k tomu, že už se jedná o dosti výrazný doplněk, doporučujeme dát přednost tlumeným odstínům.


Ušanka s bambulí či háčkovanými ornamenty
Pokud máte rádi ušanky, ale nějak se vám příčí nosit kožešinu (ať už pravou nebo umělou) vyzkoušejte vtipnou variantu s bambulí, zdobným háčkováním nebo sportovnější čapku s pletenými vzory.

Klobouky všech stylů a barev
Neprší? Nesněží? Dramaticky nefouká? Nasaďte si klobouk! Je na vás, jaký si vyberete – ten ve stylu komika Chaplina, nebo dáte raději přednost dandy stylu? Frčí i cylindry, které připomínají výbavu kouzelníků (jen bez ukrytých králíků).

Ležérní vzhled umocníte různými doplňky, například mašlí kolem krku nebo nedbale přehozenou tenkou šálkou.

magazin.cz

Náš tip: Vaše pokrývka hlavy by měla vyvažovat vaše proporce. Pokud máte větší hlavu, tak určitě ne malou buřinku a naopak. Máte podlouhlý obličej? Pak je cylindr pro vás tabu. Při výběru dbejte na to, aby vám klobouk skvěle seděl. Modely, které budou na vaší hlavě plandat, rozhodně neberte!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5