Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Šestnáctiletá kráska pokořila módní svět

Slyšeli jste o Lindsey Wixsonové? Ne? Tak určitě brzy uslyšíte!

Její teprve šestnáct, ale už dokázala srazit módní svět na kolena. Školačka z kansaského města Witchita všechny dostala svými plnými rty a roztomilou mezírkou mezi zuby. Jen v této sezóně se jí podařilo účinkovat v několika kampaních, a to u gigantů jako Alexander McQueen, Mulberry, Marc Jacobs, Chanel a také Versace.

Lindsey Wixsonová je favoritkou italské návrhářky Miuccii Prada, na jejíž přehlídkách exkluzivně působila v sezoně Jaro 2010. Když ji zmerčili ostatní, byla její výrazná tvář vidět prakticky na každé přehlídce, ať šlo o show Yves Saint Laurenta nebo Victorie Beckham.


Nedávno tato půvabná studenta druhého ročníku střední školy přiznala, že velkým štěstím bylo získání kontraktu na kampaň pro Miu Miu a že setkání s paní Pradou bylo fascinující. „V tu chvíli jasně vidíte její všestranné schopnosti a kam se za svůj život dostala. Ví, co chce. Ráda bych byla jako ona,“ řekla Lindsey v rozhovoru pro W Magazine.

Modelkou prý chtěla být od dvanácti let, ale její matka nebyla zrovna nadšená a neustále jí říkala: „Jsi si opravdu jistá, že je to to, co chceš? Vůbec nevíš, co to obnáší.“

„Naštěstí mám starší sestru, takže naši doufali, že procházím fází puberty a pak mě to přejde.“ Ve vytčené cestě dceři nebránili a ji to nepřešlo. Brzy se prosadila a počet módních kampaní a přehlídek, kterých se zúčastnila, je už teď úctyhodný. Není sice slavná a drahá jako Kate Moss, nebo Gisele, ale nezapomeňte – je jí teprve šestnáct.

Nově nalezené konexe se ukázaly jako užitečné. Jakmile se Lindsey zmínila, že by si na školní ples ráda oblékla šaty Jasona Wu (návrhář, jehož proslavila Michelle Obamová, která si vzala na inaugurační bál jeho model), designér se sám nabídl, že jí vytvoří róbu pro tuto příležitost.

magazin.cz

Je samozřejmé, že nezvyklou tvář Lindsey Wixsonové prověří teprve čas. Může se ukázat, že byla jen modelkou pro pár sezón, nebo z ní může vyrůst stálice jako Kate Moss nebo Claudia Schiffer. Ale v současné době je žádanou kráskou s našpulenou pusou a mezírkou mezi zuby, která rozvířila stojaté vody módního průmyslu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 112