Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Napudrovat si obličej nestačí!

Pomocí korektoru a make-upu můžete změnit vzhled k nepoznání, jen musíte vědět jak na to!

Předehra
Než začnete s líčením, naneste běžný denní krém, který svědčí vašemu typu pleti, a nechte ho vstřebat. Asi po třech minutách začněte s líčením. Některé vizážistky dokonce radí nečekat a začít hned po aplikaci krému, aby se jednotlivé složky smísily a make-up se lépe roztíral.

Pryč s nedokonalostmi

Před make-upem je ještě třeba neutralizovat vady pleti pomocí korekčních tyčinek.

Žlutě zbarvený korektor neutralizuje modrou (tzn. kruhy pod očima a modřinky), zelená korekční tyčinka potlačí červené flíčky, rozšířené žilky i akné – pokud má zároveň antiseptické účinky, tak akné pomáha léčit. Korektor v tělové barvě je univerzální.

Perfektní základ
Nyní přichází na řadu make-up. Neroztírejte ho velkoplošně jako ochranný krém, ale nanášejte ho po malých dávkách pomocí štětce, houbičky nebo prstů. Místa, kde jste použily korektor, nepřetírejte, ale „vtlačte“ make-up poklepem.

Make-up pečlivě naneste na celý obličej (nezapomeňte na prohlubně) a vytvoře jednobarevný podklad jako plátno pro malíře. Nanášejte podklad ve směru růstu chloupků a postupujte od čela k bradě.

magazin.cz

Tvar, jaký potřebujete
Máte-li nerovný nos, nebo pokud obličej potřebujete zpravidelnit a vytvarovat, naneste na vystouplá místa, která chcete opticky potlačit, tmavší odstín make-upu. Třeba ten, který máte na léto. Je to úžasný trik, který vykoná zázraky.


Druhy make-upu:

  • Tónovací denní krém – pokud je vaše pleť téměř dokonalá a potřebuje jen trochu barvy, je tento typ podkladu ideální.
  • Tekutý (fluidní) – obsahuje zpravidla málo pigmentu, působí transparentně a velmi přirozeně, nebývá ovšem tolik krycí. Je všeobecně lehčí a pleť může lépe dýchat.
  • Krémový – je méně transparentní a lépe zakrývá nedostatky jako rozšířené žilky či pigmentové skvrny. Může být i tužší v podobě kompaktního či krémového pudru. Nedoporučuje se jej užívat na pleť s rozšířenými póry či hlubokými vráskami, které ještě zvýrazňuje. Na druhou stranu pomůže drobným jizvičkám a výraznějším nedokonalostem.
  • Minerální make-up – je dostupný v podobě pudru i tekutý. V porovnání s ostatními druhy nezanáší póry a navíc vyživuje pleť minerálními látkami. Nedoporučuje se pro velmi suchou pleť, naopak je velice vhodný pro problémovou pleť, kterou nezatěžuje.
magazin.cz

Jak vybírat make-up
Odstín kupovaného podkladu musí co nejvíce odpovídat odstínu pleti obličeje, v případě pochybností může být i lehce světlejší. Nahnědlým odstínem svěžího vzhledu nedocílíte, spolehněte se spíše na tvářenku.

Odstín zkoušejte vždy na obličeji. Máte-li náročnou pleť, poproste v obchodě o vzorky a pečlivě je doma vyzkoušejte. Pamatujte, že make-up s vámi bude celý den.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10