Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Modrá je dobrá – i letos

Vyznavači modré budou mít letos na jaře žně. A je jedno, jestli půjdou do džínové klasiky či do námořnické modři.

Jakmile se kohokoliv zeptáte, jakou barvu má nejradši, dostane se vám minimálně z poloviny jednoznačná odpověď: modrou. Existuje přímo nepřeberné množství odstínů modré – od chladné tyrkysové, přes jasnou modrou připomínající Karibský moře až po temnou modrou, která vypadá jako noční obloha. Svůj oblíbený odstín si prostě vybere každý.

Denim kraluje módě už 138 let a těší se stále stejné popularitě. Džínovou inspiraci přináší mnoho značek, je tedy jen na vás, jakému stylu dáte přednost a také, jak hluboko máte do kapsy. V jarních kolekcích se objevují nejen klasické kousky, jako jsou džínové košile, šortky a džíny, ale také hit letošního jara - džínové jeggings, tedy legíny v imitaci džín.

V chladnějších jarních dnech tedy hupsněte do oblíbených džín, které ale letos musí být klasické – hlavně co se barev týče. Zapomeňte na nějakou barevnou divočinu a zůstaňte u modrých odstínů. Opět se vrací i džínové košile, které jsou velmi pohodlné a také příjemně variabilní. Můžete je obléci ke sportovnímu outfitu, ale parádu vám udělají i jako doplněk elegantnějšího oblečení, např. dlouhé sukně a kozaček à la koně.


Jakmile se oteplí a vykoukne sluníčko, je načase odhodit oblečení, a nebo alespoň zkrátit rukávy a nohavice. Pokud se cítíte na to vystavit nohy na odiv, pořiďte si krátké šortky, které jsou velmi sexy a praktičtější než minisukně – nemusíte se v nich bát se pro cokoliv ohnout… A ty z vás, které nohy vystavovat netouží, by se mohly poohlédnout po tříčtvrtečních kalhotách z tenké džínoviny.


Romantické módě modrá také velmi sluší. Jaro bude ve znamení námořnické modři, ke které neodmyslitelně patří bílá, zlatá a červená. Volte tedy doplňky právě v těchto barvách. Nesmrtelné jsou také modrobílé proužky, které jasně dávají najevo, že víte, co letí.

Vyloženě romantické duše by se měly poohlédnout po šatech plných volánů, které mohou doplnit třeba zlatými šperky a červenou čelenkou do vlasů. Jestliže jsou na vás volány už moc, zkuste modrobílé šaty rovného střihu inspirované modely třicátých let. K takovému outfitu si klidně obujte bílé tenisky a na hlavu nasaďte kšiltovku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6