Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: elle.com

Nový trend: Kabelka kolem pasu

Věřte-nevěřte – je to tady! Módní hit z 80. let, zvaný „ledvinka“, je žádaným doplňkem pro jaro a léto 2011.

Ledvinka – dvojnásobná radost
Dva v jednom, tak by se mohla nazvat vymoženost, které se v osmdesátých letech říkalo „ledvinka“. Majitel této okrasy získal jak opasek, tak i „úložný prostor“ pro své drobné cennosti. Jenže ledvinka pro tuto sezónu je kapku jiná, než její předchůdkyně. Návrháři si vyhráli a stvořili taštičky v různých designech – dominuje moderní hippie styl, minimalismus nebo naopak hravá barevnost.


Ve jménu kůže
Materiálem číslo jedna pro výrobu tohoto doplňku je kůže. Jednak je nadčasová (takže vydrží v „dobré kondici“ i několik jar) a druhak působí elegatně a luxusně. Při volbě tvaru taštičky nemusíte dbát nějakých přísných pravidel – nosí se vlastně úplně všechno. Od psaníčkového střihu, až po čtvercové či obdelníkové variace.


S čím ledvinku kombinovat?
Ve své podstatě je „ledvinka“ univerzální. Můžete si ji vzít tedy ke všemu. Pokud chcete „udělat parádu“, oblečte si hodně volný top (může to být halenka, triko, svetr) a ten pak ležérně opásejte ledvinkou. Vynikající je i kombinace s kalhotami „mrkváčového střihu“, kostýmkem, šortkami nebo s rozevlátou „áčkovou“ sukní.

Jak tento „hit“ nosit?
Máte dvě možnosti. Buďto se budete držet klasického scénáře z 80tých let a připoutáte taštičku ke svému pasu (a vůbec nevadí, že už na sobě máte jiný pásek, například v kalhotech). Díky tomuto triku zdůrazníte svou ženskou siluetu. Ale „ledvinka“ se dá nosit i daleko ležérněji – stačí ji připásat kolem boků.


Jakou bude mít budoucnost?
Jak je vidět, návrháři si svůj počin náležitě užívají. Gucci, Louis Vuitton, Emilio Pucci, Diane von Furstenberg... všichni doufají, že jejich sázka na retro bude mít u lidí úspěch. Módní guru Marc Jacobs se neostýchal a zcela otevřeně projevil svou náklonnost k mužům, a to tak, že pro ně vymyslel elegantní „ledvinky“. Jak se tento kdysi populární doplněk uchytí v dnešní době, je otázkou. Nicméně držíme palce!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 8