Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Pro muslimky: Deštník à la burka!

Muslimky to mají těžké. Islám jim káže, aby se na veřejnosti zahalovaly. Tímto náboženským příkazem se nechala inspirovat designérka Tamara Barrage, která vytvořila deštník ve stylu burky!

Všude to je jinak...
Jiný kraj, jiný mrav. To se týká i islámu, který je v různých částech světa chápaný jinak. Zatímco někde stačí, aby si muslimky zakrývaly jen vlasy, jinde je tato „úprava“ chápaná jako nedostatečná a nemravná. Ženám je proto přikazováno, aby se balily – jako nějaký křehký balík – do metrů látky. Ale proč to všechno?

magazin.cz

Pod kolika vrstvami se skrývá žena?
Důvod je jasný – žena svým vzhledem nemá dráždit cizí muže, kteří by ji (nedej Bože) mohli vnímat jako sexuální objekt. Proto je nutné, aby skryla všechny svoje sexuální znaky, jako například tvar postavy (doporučovány jsou různé dlouhé kazajky ze splývavých látek), vlasy a obličej. Burka – látkový návlek na hlavu s mřížkou pro oči – je proto vhodným doplňkem pro všechny slušné a pokorné muslimky.

magazin.cz

Deštník – štít proti nemravnosti
Nosit každý den burku je ale otrava. Proto designérka Tamara Barrage přišla s nápadem, že vytvoří hluboký deštník, který by ji mohl částečně nahradit. Jde o doplněk z transparentní látky, která je zdobená islámskými vzory. Podle Barrage se dá skrz deštník docela dobře koukat, takže jeho majitelka nebude mít problémy s orientací v prostoru.

magazin.cz

Paráda, kterou déšť rozmočí
Jenže deštník Tamary Barrage má jednu nevýhodu. Není totiž deštníkem! Látka, ze které je vyroben, není moc voděodolná! Pokud si tento designový „přístřešek“ pořídí muslimka ze suššího teplejšího pásma, nic se nestane. Ovšem udělá-li totéž věřící z Anglie, kde prší téměř neustále, pak pěkně zapláče nad výdělkem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9