Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: fashion-allure.com

Trend: Kočičí brýle

Právě teď je ten pravý čas vytáhnout „tmavá skla“. Že žádná nemáte? Tak si nějaká pořiďte. Co třeba tato?

Mňau! Kočka opět ožívá...
Máte pocit, že jste tyto brýle už někdy viděli? Bingo! Kočičí brýle byly totiž módní šlágrem v padesátých a šedesátých letech minulého století. Od té doby se sem tam objevily na očích některého z milovníků retro módy, ale nic víc se s nimi nedělo. Letos je tomu úplně jinak: Módní tvůrci si totiž na staré dobré kočičí brýle vzpomněli a rozhodli se z nich opět udělat „žhavý módní trend“ pro jaro a léto 2011. Takže dámy a pánové, klapka: „Kočičí brýle podruhé...“


Brýle i pro „normální ženy“
Na „kočku“ letos vsadili návrháři zvučných jmen, například Paul Smith a Tom Ford či módní domy Dior nebo Prada, které tyto originální obroučky zařadily do svých módních show. Což o to, většině modelkám kočičí brýle slušely... Ale to může platit i o vás? Samozřejmě, že může. Speciálně, pokud máte čtvercový nebo trojúhelníkový obličej, který obroučky opticky zjemní.. Kočičí brýle si ale mohou dovolit i ti, kteří mají poněkud buclatější líčka. Pokud je to váš případ, sáhněte po kočičích brýlích s masivnějšími rámečky.

Co si k nim vzít na sebe?
Ke kočičím brýlím můžete nosit téměř jakékoliv oblečení. Skvěle vypadají i jen s trikem a džínami. Pozor si však dejte na vintage oblečení, protože špatným sladěním stylů si můžete přivodit módní faux pas. Takže pokud chcete kočičí brýle kombinovat s retro oblečením, zásadně sahejte po kouscích z 40. až 60. let. Jste milovnice „sedmdesátek“? Pak tady pozor – ke stylu sedmdesátých let se „kočky“ opravdu nehodí. Raději své „sedmdesátky“ doplňky jinými brýlemi s kulatými rámečky.


Okoukejte styl celebrit
Kočičí brýle se samozřejmě líbí i slavným. Velkými milovnicemi těchto kočičích obrouček jsou například – modelka Kate Moss, nebo herečky Hilary Duff a Scarlett Johansson. Pokud si nevíte rady, jak brýle nosit, inspirujte se u celebrit, které si kvůli bezchybné image platí drahého stylistu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6